onsdag 31 mars 2010

Jim & Jakten på guldankan avsnitt 1I nummer 12 - 2009 av tidningen Larson gick sista avsnittet av min serie Jim & Jakten på guldankan. Jag är inte speciellt sentimental av mig men det var ett sorgligt avsked. Av fler anledningar än att det var ett stadigt jobb mindre. För jag älskade att göra Jim & jakten. Det var det närmaste jag någonsin kommit att göra min DRÖMSERIE, nämligen en veckopublicerad äventyrsserie. Men det finns inga realistiska möjligheter att göra en sådan i Sverige (eller nån annanstans heller för den delen) så jag kom på det näst bästa. En FEJKAD veckopublicerad äventyrsserie. Det ser ut som en följetong utan att vara det. Varje avsnitt är avslutad och kan läsas i vilken ordning man vill. Jag hade så otroligt roligt när jag gjorde Jim & Jakten trots att den var en av de mer arbetsintensiva serierna jag gjort. Den krävde tajtare manus och mer detaljerade teckningar än en vanlig skämteserie.
Nu tänkte jag att jag skulle publicera alla avsnitten här på bloggen i kronologisk ordning från början. Ett avsnitt i veckan blir det (sprid ordet). Från det första ovanstående till det sista fruktansvärda och hjärtekrossande avsnittet. Alla sidor har tidigare publicerats i Larson och några av de första var också med i min bok Åke Ninja & andra jävlar. Men flertalet har aldrig återtryckts någonstans. Förrän nu. Så häng med!
Och klicka = större och allt det där.

7 kommentarer:

Kim W sa...

Min bästa serie ever!!! Länka till min fan art, Johan, den blev så fin ;)

Johan Wanloo sa...

Will do. Det tar vi nästa avsnitt

Alexandra Alexandersson sa...

Haha. Nice! Tycker verkligen om din stil. Men kommer nog alltid tycka bäst om Farbror Einar :) Fick ju en gång en orginalteckning av dig men den förvann i flytten till min stora sorg :( Keep on updating, I'll be watching :D

Magnus Bark sa...

Tack så mycket, väldigt generöst!

Magnus Bark sa...

Hmmm. Har vi sett någon Jim & Jakten på guldankan-slash?

Claes sa...

Tack! Vid sidan av min ständiga favorit Snuttan Brattsjö får jag nog hålla med om att Jim och c/o är riktigt bra.

Mayhem-Bengt sa...

klart man hänger med, Johan!