fredag 3 februari 2012

Kapten Klara på nya äventyr!


Ett nytt nummer av Tivoli med vänner är ute i butik. Jag har ingen serie med den här gången men väl två stycken Kapten Klara-pyssel. Mina barn pysslade sönder tidningen på en halvtimme efter att den kommit så jag har själv inget fräscht ex att plasta in och lägga i mitt tidningar-jag-är-med-i-kassaskåp. Fattar ni vad barn älskar pyssel i papperstidningar? ALLA jag känner som har barn beklagar sig över att barnen spelar för mycket TV-spel. Kör lite papperspyssel av typen labyrinter och finn-fem-fel under näsan på dem och jag GARANTERAR att de blir sittande. Seriöst, jag älskar elektroniska prylar. Jag är om inte en early adopter så en två-månader-senare adopter. Jag läste serier på min första generationens PSP för tusan! Men papper är ändå livet. Ge era barn papprets gåva!
Jag håller just nu på med en serie till NÄSTA nummer av Tivoli. Bokstavligen just nu. Jag tog en paus i tuschandet av sidan 7 för att skriva detta.
Kapten Klara och världen utan vatten kommer den heta. Vet ni, jag har vid flera (eller ja... två kanske) olika tillfällen hört åsikten "Ingen vill egentligen hålla på med barnserier" uttryckas på senare tid. Andemeningen är, om jag fattat rätt, att man måste förställa sig för att göra saker på barns nivå och det vill egentligen ingen. Vilket förstås är skitprat. Jag är så kreativt stimulerad av att göra Kapten Klara att hälften vore nog. Kapten Klara är i första hand en äventyrsserie och i andra hand en barnserie. Och att göra äventyrsserier är det bästa jag vet. Jag har bloggat och pratat så ofta om detta att jag framstår som gaggig ifall jag gör det mer.
I vilket fall som helst blir Kapten Klara och världen utan vatten en en superdramatisk, science-fictiondoftande följetong i två delar. Det går inte att peka på någon enda influens den här gången som man kan med de tidigare. Förrförra var "James Bond", Förra var "Godzilla". Den här gången är det lite Osamo Tezuka, lite original-Star Trek, lite efter-katastrofen-på-80-talet.
Första avsnittet kommer i nästa nummer. HÄR garanterar du att du får ett ex.

Och den femtonde februari går min tecknade roman Världens tråkigaste man och revolten på Atlantis till tryckeriet. Det är spännande tider!

2 kommentarer:

Tjernberg sa...

Bara att boka in i kom-ihåg-kalendern!

Peter Karlsson sa...

Fusk, fusk, fusk! Ungarna gick ju TILLBAKA efter en återvändsgränd. Så får man väl inte göra i pyssel-labyrinter. *Skratt*