måndag 26 mars 2007

Nörd-lit


Vem kunde tro att en bok som handlar om hur arga nördar sitter uppe hela nätterna och skickar mail kunde vara så gripande?
Jag, tydligen. Men så är ju skildringar av arga nördar nåt av det bästa jag vet vid sidan av skildringar av hur modiga överlevare kämpar mot mutanter och zombies EFTER KATASTROFEN!
Om avsikten med den här boken är att berätta den sanna historien om några nobla idealisters kamp mot de fruktansvärda spammarna som hotar att ödelägga hela Internet är det ett blatant misslyckande. Man tycker bara illa om de så kallade "anti-spammarna". Jag har själv aldrig fattat vitsen med att bli alldeles röd i ansiktet av vrede för att man får lite skräpmail, men så har jag aldrig bett någon att släcka sin cigarett eller ta ner fötterna från sätet mittemot heller.
Överhuvudtaget anser jag att det finns en speciell plats i helvetet reseverad för folk som "lägger sig i."
För antispammarna verkar själva kampen mot massmailarna vara sekundär. Det är själva JÄVLANDET som lockar.
Antispammarna har sina små forum där de lägger upp photoshoppade nidbilder på kända spammare. Oiihihi ti- hi fniss. Det känns lite symptomatiskt att den främsta spamkämpen är en frånskild, barnlös, förtidspensionerad tant. Hur fräck är en person som skriver orden "Go to HELL, spammer!" i ett mail egentligen?
Sen är ju inte de som drar in tusentals dollar i veckan på att skicka massmail några av mänsklighetens mest skinande exemplar heller direkt. En av dem började sin bana med att sälja nazistprylar över nätet för att finansiera det stora raskriget, men gav upp alla "politiska" aspirationer så fort han märkte att man kunde tjäna seriösa pengar. Min absoluta favorit är annars killen som blir galen och skickar hundratusentals mail där han tigger efter reservdelar till den TIDSMASKIN han tänker bygga.
Ja jävlar. Vad säger man?
GO TO HELL, SPAMMER! kanske...

2 kommentarer:

Adam sa...

Whoa. Kondomer, visst. Hemligheten till livet, universum och allting, visst. Men tidsmaskin?! Avancerat, alltså. Whoa.

John Eje Thelin sa...

Fast skälet att sura på spammarna mer än bredvidrökarna och andra lymlar är ju att de snyltar på internätets öppenhet och korkar igen systemet. Jag vet inte hur stor procent av alla mejl som skickas som är spam, men det ligger nog i regionen kring minst 80%, och det kostar enorma resurser.

Sen kan man ju slå tillbaka mot dem på mer effektiva och handgripliga vis än photoshoppade bilder.