tisdag 8 januari 2008

Transformers

Eftersom jag helst inte går på bio och mina kvällar mest handlar om familjeliv och en jättestor Karl-Alfred-bok dröjde det tills nu innan jag fick se Transformers.
Och det var ju det här vi ville med filmmediet. Det här är målet. Vart går vi härifrån? Jag kan inte se vart det hela ska ta vägen nu. Utan att riktigt förstå det har vi under de senaste 20 åren upplevt en gyllene epok som började med Robocop och slutade med Transformers.
Att se, verkligen se, en enorm långtradare med flames målade på sidan förvandlas till en robot som sedan ger sig in i ett KNYTNÄVSSLAGSMÅL med en annan robot, gör fantastiska saker med min själ. Det... Det är som om små blommor slår ut i kroppen. Med ljudliga - tecknad films-lika - boinnng. Jag älskar filmer som börjar med hur en ensam dataoperatör på nån amerikansk armébas plötsligt märker en konstig grej på radarn (and it´s moving fast, sir).
Många filmer börjar så men få levererar (minns den amerikanska Godzilla).
Okej då, men vad gör vi nu? Min inre trash-gris behöver tillfredställas. Men vad skulle vara en större kick? Kanske att ligga med de där runda bergen i bakgrunden på första leveln i New Super Mario till DS och sen äta upp dem.
Jag vet inte.

Det enda, ENDA, som kunde gjort Transformers ännu bättre hade varit mer klassisk amerikansk FM-Rock på soundtracket. Med lite Journey och REO Speedwagon hade filmen gått från en stark tolva på en åtta-gradig skala till... typ en otydbar och kryptisk symbol på ett utomjordiskt språk.

Detta om detta. Nångång ska jag berätta varför jag tycker Heroes är skittråkigt.

4 kommentarer:

Repoman sa...

Vilken grymt bra smak du har!
Jag (32) var & såg Transformers med min storebror (35) och var saligare än en anorektiker med vinterkräksjuka.
(Håller dock inte med om hårdrocken... *brrr*)

Och så Super Mario då... Det spelet är ju så bra (& gulligt) att jag börjat käka konstiga svampar själv.

Svensson sa...

Jag vilar trygg i förvissningen att det görs filmer som Transformers, de uppskattas av dig och med det nöjer jag mig. Har slutat gå på bio men...

Såg en TV-reklam på samma tema, en Citroen förvandlas till skridskoåkande transrobot... det var som poesi min själ...

Transformersidén är förresten japansk, sant japansk. Det är deras skicklighet i att vika origami som lett dem till detta teknometamorfoserande.

Även en uppfinning som bärbar dator är japansk, och att hänföra till samma tektoniska trollande. Vik ett papper 40 gånger, vik dator, see my point... kanske inte.

Gillar din blogg för, tja, skämtteckningarna. Vet du nån annan blogg i samma stil? Börjar lessna på mina bokmärken, Nessle är alltid en favorit, men vad finns det mer?

Johan Wanloo sa...

Jag vet inte. Faktiskt.

Anonym sa...

Det är tydligt att super mario-utvecklarna har ätit skadliga mängder med shitake.