fredag 29 augusti 2008

Grönländsk slakt på varulvar

Jag hajade till när jag skummade igenom morgontidningen under frukosten imorse. Rubriken var "Grönländsk slakt på varulvar upprör".
Va öh vadförslag näää coolt varulvar liksom på riktigt blearg uuggaööh
var ord som for genom mitt huvud under den sekund det tog att förstå att jag bara läst fel och att det egentligen stod "grönländsk slakt på NARVALAR upprör".
För typ sex år sedan gick jag förbi en löpsedel som proklamerade "Geri Halliwell: Jag var hästätare!"
Jösses! Sicken en! Hur blir man det? Hur länge räcker en vanlig häst? Är det en grej i kändiskretsar i england som typ liksom djävulsdyrkan eller att sniffa kokain rakt från kroppen på en naken kvinna?
Nähe, HETSätare var det visst.

Jag läser ofta fel.

Terrorism blir Torrsim.
Polis blir Såpa
Allsång blir balkong.
Och så vidare. Kanske har jag en superallvarlig hjärnsjukdom. Förmodligen är jag bara lite trög. Men roligt nästan jämt, det har jag!

10 kommentarer:

Unknown sa...

I min religionsbok på högstadiet fanns det en bild med texten "De heliga Torarullarna". På bilden fick man se en man förvara förgyllda pappersrullar i ett fint skåp. Vad min hjärna läste kan ni nog lista ut själva.

Anonym sa...

Jag har exakt samma problem!

Eller problem och problem... Ibland blir det ju riktigt underhållande

Anonym sa...

En annan variant är den min fru har. Hon läser ofta bara de första orden i en rubrik, på en affish osv. det har medfört att vi gått på konserter där vi trodde att det skulle vara en artist men var nån helt annan osv.... Det kan bli rätt spännande ibland :)

-joey

Repoman sa...

Ja, ett tag trodde jag faktiskt att det här var "Johan Wanloos Blog".
Sicken tok man är ibland.

Anonym sa...

Roligast är väl den där partysnubben i Skåne som dagligen cyklade förbi Kafé Kuken. Tills han stannade och läste vad det egentligen stod. Tror det var Kaffekoppen, skrivet med skrivstil.

Anonym sa...

Själv läste jag häromdagen "I'm losing it!" på en reklamskylt för McDonalds, men det gav å andra sidan upphov till en lång fundering kring en kille som hade ett Falling down-ögonblick och gick runt och saboterade hamburgerrestauranger, så det blev bra iaf.

JennyB sa...

Det här händer mig flera gånger om dan. Så sent som för en timme sen såg jag en vägskylt med texten KÖNJÖPING.

En polare brukar kalla det för "freudiansk felläsning".

Yvette Gustafsson sa...

Förra veckan stod det på kvälltidningarnas löpsedlar att det var storbråk på Rapport på TV och att "Pedofiler petas" Sen läste jag lite närmare och såg att det var ju Profiler, inte Pedofiler.

Anonym sa...

På mitt paket av Via tvättmedel står det "De mest intressanta ögonblicken i livet är ofta de snuskigaste"... eeh smutsigaste ska det stå. Iaf får min felläsande hjärna medhåll från mig själv när den gör sådana statements av misstag.

Anonym sa...

En gång såg jag en annons för HÖGSKOLAN I GÄVLE

Jag tyckte först det stod
JÄVLA BÖGHORA

och hann bli förbannad.