onsdag 13 augusti 2008

Vad som hänt sen sist

Först fick jag spatt och pausade bloggandet för jag hade så mycket att göra att huvudet BOKSTAVLIGEN höll på att spricka. Jag skojar inte. Mitt huvud hölls ihop tejp och gasbinda. I sprickorna rann det ut slem och pyste ut rök. På allvar. Jag såg helt CRAAAZY ut. Jag önskar att jag hade sinnesnärvaro att ta lite bilder men det hade jag inte.

Sen drog jag ner persiennerna, sa hejdå till min familj och låste in mig på kontoret och skrev ett kortfilmsmanus baserat på min bok "De Äventyrslystna Karlakarlarna 2: Fett med megadöd". Detta är nu vad jag och mina polare på Dockhus Animation försöker få till. Hur det går är på tok för tidigt att säga men det ser hoppfullt ut. Just nu. Sedan kan det bli kolsvart. Sen kan det se ljust ut igen. Man vet aldrig. Och ha gärna det i bakhuvudet så fort ni hör någon säga att "min bok/serie/viewmaster-rulle ska bli film!"
Det betyder oftast ingenting.
Men jag är rasande nöjd med mitt manus. Jag HOPPAS det blir en film. Det innehåller allt fräckt från boken och MER. Nog fan har jag fått med en mördarapa i handlingen också.

Det febrila arbetandet med manuset hindrade mig inte att delta i Expressens kampanj mot FRA-lagen. Ni vet där man fyllde i ett formulär och så skickades ett mail till alla de riksdagsmän som röstat för FRA. Döm om min förvåning när jag några dagar senare får ett svar. En viss Roger Tienfensee skriver såhär:

Hej, Tack för ditt mejl om FRA. Det är lite synd att du inte skickar ett personligt mejl utan använt dig av Expressens massmejl, eftersom detinnehåller felaktiga påståenden. Ett mejl mellan två svenska användarekommer inte som Expressen påstår att "avlyssnas av FRA" oavsett om detskulle passera landsgränsen.

Han "tackar" för mitt mail. Ha!
*Sniff sniff*
Det där är doften av nedlåtande översittardryghet.
Eftersom han tyckte det var "synd att jag inte skickar ett personligt mail" är jag väl inte sämre än att jag skickar just ett sådant. Jag skrev bland annat:

Jag tyckte bara att Expressens mycket välformulerade mail stod för det jag känner i frågan och därmed kunde använda mig av det med gott samvete. Du skriver följande:

>Ett mejl mellan två svenska användare
> kommer inte som Expressen påstår att "avlyssnas av FRA" oavsett om det
> skulle passera landsgränsen.

Detta är bara teknikaliteter. Ett mycket effektivt sätt att flytta fokus från att DU har varit med att rösta igenom en lag som innebär det värsta övergreppet på det svenska folkets integritet någonsin.
En lag som du inte har den blekaste aning om ifall den får effekt (Inga terrorister värt sitt salt använder e-post. Bevaka vykortsförsäljarna istället vettja!).
En lag som går emot den svenska grundlagen och Europakonventionen OCH som bryter mot FN-konventionen om de mänskliga rättigheterna.
Faktum är att DU varit med och gjort sverige till en sämre plats. Ändringarna i lagförslaget efter Federleys teaterföreställning är ett skämt.
Så, där fick du ett privat mail. Får se om du "tackar" för det den här gången också.

Naturligtvis gjorde han inte det. Jag fick föga överraskande inget svar alls den här gången. Alltså, jag är ingen större intellektuell tungviktare. När folk börjar argumentera ger jag oftast bara upp. Jag är för otålig för retorik.
"Ja ja, du har rätt. Jag tycker som du bara du håller käften!"
Då skulle man kunna tycka att någon som "tackar för mitt mail" och "tycker det är synd att jag inte skickar ett personligt mail" åtminstone skulle kunna bemöta mina, ganska grundläggande och enkla, argument. Men NEEEEJ.

Och sedan åkte jag på semester i några veckor och svalkade hjärnan med familjeliv, grillkorv, glass och bad i havet. Jag skapade ingenting (förutom teckningarna i förra inlägget då). Jag bara var.

Men nu är jag tillbaka!
Närmast på agendan är en tur till tobaksaffären där man kan skicka paket och sedan blir det ett nytt avsnitt av "Kjell & Ivar - Metalkrigare".

6 kommentarer:

jacobsteel sa...

hahaha... bra mail! välkommen tillbaka. :D

Sofi sa...

Respekt till dig! Allt vi kan göra för att få de där översittarna att förhoppningnvis må liiite sämre över att de är dåliga människor och röstar igenom saker de inte har en susning om, är bra. Guldstjärna i kanten.

Tack för en skön blogg förresten. Keep on truckin´

Kim Jong Il sa...

Välkommen tillbaka O store satan

Dawwe sa...

Mailen är fortfarande avlyssnad fastän det filtreras bort, så det där är bara skitsnack. Först avlyssnas det och konstateras att mailet är mellan Kurt och Bengt som är hederliga svenskar, SEN filtreras det bort. Regeringen har även fått fullmakt att ändra lagen efter egna önskemål, DDR skulle inte kunna göra't bättre.

EL Muppo sa...

Haha fett bra gjort!

Anonym sa...

Respekt Wanloo. Bara älskar dina sjuka gubbar och åsikter och kommentarer och.... Men lagen är inte utformad som det påstås här. Avlyssning får inte ske av all trafik. det skall finnas diverse brottsmisstankar osv osv.
Om FRA sen bryr sig om begränsningarna i lagen det är en annan sak.
Jag jobbar själv i bredbandssvängen och är normalt alltid extreeemt avvisande till ökad kontroll. Men rätt skall vara rätt eller så ska det kanske inte det eller tvärtom eller nåt...

-joey