onsdag 29 oktober 2008

En liten film om att steka lök

6 kommentarer:

johan sa...

Jag fick lite vibbar av Fassbinder eller rent av Tarkovskij när jag bevittnade din självupplevda gastromonidokumentär. Svulstig diskbänksrealism med tydliga inslag av desperation och självutlämnande. Im impressed.

När kommer uppföljaren? Blir det extramaterial på dvd´n?

embla sa...

Vilket strålande exempel på socialrealism från diskbänksrealismens främsta svenska centrum - Göteborg.

Verket har en svåröverträffad enhet, intensitet och komplexitet, och speglar tillvaron för den enskilda människan i det moderna samhället med förbluffande enkla medel. Den existentiella ångesten är påtagligt närvarande, de påträngande ångorna från den brynta löken, den ständiga kampen för överlevnad, ja, "En liten film om att steka lök" verkar helt enkelt ha oändligt många bottnar; när man skalar av ett lager av mångfacetterade analogier och meningar, finner man åter ett nytt.

Filmen väcker lika många frågor som den besvarar. Vem skall äta all löken? Sänker den anonyme stekaren plattan mot slutet av filmen, eller höjer denne densamme? I en splittrad tillvaro där människans grundläggande trygghet ständigt utmanas, var skall vi söka våra svar på De Stora Frågorna?

Repoman sa...

ja tykere va shitta kul att du jort en film åm lök steknign

Johan Wanloo sa...

Coming soon:

En liten film om att steka lök 2: The Crackdown!

They pushed him too far! They took everything! Now... He´s back... To steka lök WITH A VENGEANCE!!!

Kim Jong Il sa...

Har nu köpt och läst "Åke Ninja och andra jävlar". Den förgyllde ett flertal toalettbesök. Lingonplockarföreningen äger.

Anonym sa...

Ja, formentlig sa det er