onsdag 19 augusti 2009

Videokväll: Thunder


Nån har sagt att TV´n är som en spargris som man stoppar ner tid i. Dock har ingen klurat ut hur man får tillbaka den. Skrock skrock underfundetle...
Så nu kan ju den sura jävla 40-talist som kom på det hålla käft i resten av sitt liv. Hade jag inte kollat så mycket på video på 80-talet hade jag inte varit den jag är idag. Och jag hade inte gjort den här serien. Att det handlar om ett First Blood-ripoff komplett med hopp från berg i slow-motion fattar alla. Fast med en indian istället för en italienare. Jag minns ärligt talat inte så mycket av den mer än att det flögs oerhört mycket helikopter.

Den Göteborgare som avses är majorna-sonen Bo Svenson. Han är väl idag mest känd som prästen i Kill Bill men han har skjutit ut sin hårdinghaka i filmer som "Gold of the amazon women" och avsnitt av "Kung-Fu" och "Fall Guy" sedan 70-talet. Han var precis som jag inblandad i Göteborg Film Festival 2002 men jag vågade aldrig gå fram och prata med honom. Plötsligt stod den där välfriserade FBI-agenten man sett i hundratals TV-deckaravsnitt femton meter bort i hotell-lobbyn och utstrålade "i used to be a marine"-vibbar.


Då går man inte fram och blurtar ur sig "Tjena Bosse jag bor i Masthugget så vi är ju i princip änna grannar vettladu".
I vilket fall som helst så var Bo´s mamma musiker och känd som "Dragspels-Lola" på allehanda uteställen i Göteborg med omnejd. Jag har ingen aning om hur hon såg ut så min teckning är en gissning.
Här är trailern:


Det finns en Thunder 2 (och en Thunder 3 som jag inte sett). I den är den långhårige indianen plötsligt sheriff i samma håla som han spränger i bitar i den första filmen. Nu är det över tjugo år sedan jag såg den men förklaringen till det hela är i STIL med "Jag vet att han gjorde en del dumma grejer då men nu är det som det är och så pratar vi inte mer om det". Bo är med igen. Det flygs fruktansvärt mycket helikoptrar i öknen i den också.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart!
Bo Svensson, var inte han med i originalet av "Inglorious Bastards" också? Eller blandar jag ihop honom med någon annan?

Sjukt trevlig skissamling i senaste Bild & Bubbla, förresten, för att gå lite off-topic. Den tunnhårige cafémannen kändes skrämmande bekant.
Var den där träd/naturskissen Bill Waterson-influerad, btw? Fick sjukt mycket Kalle & Hobbe-vibbar, men det kanske bara var inbillning...

Ari sa...

Olgarsson: Ja, han var ned i Inglorius Bastards.

Andreas sa...

Bosse är tydligen med i både originalet OCH remaken av bastarderna. Inte illa!

Åsa sa...

När du blir en gammal farbror kommer du att bli seriernas och "skräpkulturens" Sten Broman!
Tänk, du kanske får ett eget teve-program (eller vad man har då).

Johan Wanloo sa...

Å tack:)