måndag 3 maj 2010

Grundkurs i spanskaDetta är min första och hittills enda kortfilm. Jag såg en film av Carl-Johan De Geer som bara bestod av stillbilder och hans egen speakerröst och tänkte "Det där kan väl jag också göra!"
Sen tänkte jag lite till och började fundera på de där Pogo Pedagog-bildbanden man blev matad med ifall man gick i skolan på 80-talet. Lägg till ett kryddmått av min åsikt att spanska är ett rasande coolt språk. Resultatet blev Grundkurs i spanska!
Jag gjorde den 2005. Den premiärvisades året efter på Göteborg Filmfestival. Den har även visats på Uppsala kortfilmsfestival och en massa andra mindre festivaler. Den har även legat på glimz.net i flera år men nu tyckte jag det var dags att mata YouTube med den.

Jag gjorde inte filmen HELT själv. Jocke Boberg gav mig lite redigeringspointers och Jacob Stålhammar råddade en smula med ljudet och hjälpte mig att föra över den på den sortens media filmfestivaler vill ha den.

Såhär fem år efteråt ser jag att den har lite fel och brister. Den är kanske en minut för lång. Jag borde kanske inte spelat in ljudet på den billigaste mikrofonen. Kanske skulle jag repat de spanska fraserna mer. Men skit i det. Det finns sämre sätt att spendera tre och en halv minut.

Och bloggen är fortfarande pausad. GUUD så skönt att inte behöva ha den att tänka på. Men då och då kommer det rassla till iallafall.

15 kommentarer:

Petter sa...

Fantastisk film, lycklig start på en måndag!

Petter sa...

Fantastisk film, lycklig start på en måndag!

Åke Forsmark sa...

Fantastisk film, lycklig start på en måndag!

Åke Forsmark sa...

Gran amadovaro, feliz inicio de un dia lunatico!

Per sa...

Den här var fantastiskt rolig! Folk på jobbet måste ha tittat konstigt på mig när jag började garva med mitt headset på huvudet...

Magnus Bark sa...

Det är över huvud taget för lite Frank Valdor i dagens kulturutbud.

Unknown sa...

Sjukt bra! Men det är väl ganska långt ifrån din enda kortfilm? Det har ju dykt om många små absurda verk här på bloggen. Den film jag garvat allra mest åt måste vara "Årets första cykeltur" även om "Godzilla steker lök" också är en klassiker.

DH sa...

Perfekt avslut på daqen! Det är roligt när det är kul!

Unknown sa...

"Ursäkta mig, men vad gör ni med den där uttern?" Tack Johan!

jak sa...

var är fortsättningen på guldankan?

Anonym sa...

Fantastiskt bra! haha kram

Martin Kjellgren sa...

Fullständigt lysande, den där lånar jag!

Oskar Forsgren sa...

Jag gillar mest "Oskar tycker att frimärken har blivit alldeles för dyra" och "När jag blir stor ska jag bli urolog".

Håkan sa...

Det där var nog seriöst det roligaste jag sett/hört någonsin.

Existentiella klipp sa...

!Me Gusta mucho