måndag 6 augusti 2007

Mitt sommarlov!

Jag är tillbaka. Jag har haft det underbart. Jag och min sambo och våra två barn har gjort the skärgård thing. Jag har badat och byggt sandslott och fiskat krabbor och pratat om vädret och vandrat i klippor och målat en lada och huggit ved och druckit folköl och ätit räkbakelser och fyllt 35 och undvikit att hälsa på lokalbefolkningen och rent allmänt haft det - jag hatar att använda detta ord men det är det enda som passar in - soft!
Det var ändå med en suck av lättnad jag återsåg göteborgs sexiga skyline i går kväll. Mot slutet av semestern kände jag hur CIVILISATIONEN, med allt vad den har att erbjuda av trådlöst bredband och kabelTV och kaffe latte, kallat allt högre och högre. Sen VILL jag ju jobba. Serierna sjunger i mitt blod!
En sak jag noterade under semestern är att tiden sannerligen går långsamt ute på öarna. De uppretade blickar jag fick av lokalbefolkning över 60 år p ga mitt långa hår och allmänt sjaviga och inte helt stringenta hårdrockarstil (svart munkjacka ok check tummen upp! Men sandaler?!?) liknar dem man fick på 80-talet. En mycket uppfriskande känsla.
En annan sak är att det är en intressant känsla att vandra omkring i ett vykortsidylliskt semesterparadis och lyssna på Celtic Frost och Kreator i hörlurarna. Verkligheten känns inte fullt så verklig. Påminn mig att proppa ipoden med Les Baxter och Martin Denny när februarislasket kommer så gör vi om exprimentet och ser hur det blir då.

I vilket fall som helst så tänkte jag bespara er foton på strandliv och solnedgångar över sommarstugan och istället dela med mig det skissbokskladd som kommit till under semestern. Kommentarer UNDER bilderna.

Det finns rätt många intressen jag aldrig skulle ägna mig åt och SEGLING står nog banne mig högst upp på den listan. Jag gillar ju visserligen att åka båt och så men jag skulle inte klara av att tvingas vara så FUL man av någon outgrundlig anledning måste bli.
Som sagt...

Där jag befann mig var det marknadsdagar och ringdans och jippon nästan varje helg. Inte mig emot. Jag vann förövrigt två läppbalsam, en dansbands-CD och en för liten keps.

När jag en regnig dag satt vid köksbordet och ritade med min son insåg jag att KRITOR faktiskt är skiten!

Om man nu befinner sig ute i havsbandet och har ett svagt men ändå konstnärligt inriktat yrke MÅSTE man ju försöka sig på att göra en version av den klassiska FISKARGUBBEN, med hakshägg och sydväst.

Ytterligare ett försök.

Ett till.

DÄR satt den!

Den här snubben var RASANDE över att öns lilla enda speceriaffär inte hade de varor han ville ha. Men STANNA HEMMA DÅ!

Mer seglarsmädning. Jag är elak jag vet. Men jag kommer att få äta upp det. Sådär kommer jag se ut om tio-femton år. Danssbandshockeyfrilla, pilotsolglasögon och jättefläskomage och air av lika delar noll insikt och stilla desperation.
Nåväl. Det var mitt sommarlov det. Nu är förhoppningsvis raka spåret med serier och blogg och annat festligt fram till jul!

10 kommentarer:

jacobsteel sa...

lysande. välkommen hem och grattis i efterskott!

Anonym sa...

Äntligen!!

Anonym sa...

Grattis!

Repoman sa...

Skönt att min bästaste favvobloggare är up and running igen!
Världen blir faktiskt lite bättre med en Wanloo bakom ritblocket.

Anonym sa...

Jag spenderade min semester i Göteborg faktiskt. Lyckades virra in mig på Seriehörnan tror jag affären hette och köpte Johan Wanloo Rules! och Countrymusiken förstörde mitt liv. De har hållit mig vid liv under regnet. :)

Johan Wanloo sa...

Vad är det dom säger... Att komma hem är som en bossanova?

Tack alla goa snälla läsare.

Mikael Bergkvist sa...

Still 6 years older than you, bwahhahahahahahahahahaahahahah

Anonym sa...

hmm, trodde du bara lyssnade på AOR och sånt. Men sedär, Celtic Frost och Kreator! du har väldigt bra musiksmak måste jag säga. Några skivtips?

Johan Wanloo sa...

Jag är en novis vad gäller extremmetall. Sweden Rock CD´n är min koll på "scenen". Jag vet att det är ungefär lika fräckt att gilla Dimmu Borgir som att gilla Hammerfall men det struntar jag i. Nya skivan är enastående. Jag har börjat lyssna in mig på Dark Tranqulity och lite sånt.
Senaste fyndet är Akercocke vars döds är fyllt med nästan fusionjazziga partier. Mycket bra även om jag tycker att den allra gruffigaste growlsången nästan kan vara lite komisk. Men i skrivande stund lyssnar jag på Elton John...

Anonym sa...

Jag har hört att Dimmu's nya ska vara bra... kanske ska prova den...
Akercocke säger du? aldrig hört talas om, men verkar värt att kolla upp. tack