tisdag 20 november 2007

Om att blåsa fåglar i rumpanIdag när jag flanerade förbi (en chockerande tidig) julmarknad såg jag en kille som satt och sålde lergökar. Inget annat. Han satt i en monter full av lergökar. För att locka kunder... Spelade han LERGÖK!
Vi väljer alla hur vi ska försöka sätta vårt lilla märke på världen.
Verkligen inget ont i att vare sig sälja eller spela lergök men jag kommer aldrig mer känna mig marginaliserad för att jag är serietecknare.

Fast vad vet jag.

Lergökar kanske är ett tillstånd att trycka pengar. Lergökskillen kanske sätter på de där julmarknadstanterna som säljer miniatyrfiskebodar och flaskskepp i parti och minut. Han kanske säljer www.lergokar.com för flera miljoner vilken dag som helst.

8 kommentarer:

Warlboro sa...

Hur det än må framstå så tycker jag i vilket fall att lergöks mannen är en riktig glidare.. Jag hoppas att jag får träffa honom someday^^

Tack föresten för många skratt de senaste åren!

Repoman sa...

Lergök är så jävla hårdrock.
Vi hade en lergök hemma när jag var en liten palt. Ingen visste riktigt vad vi skulle göra med den, så man blåste lite förstrött i rumpen på den då & då.
Det var ju inga symfonier som kom ur den direkt. Däremot samlade den på sig ett rejält förråd med spott.
Riktigt äckligt. Precis som hårdrock.

Johan Wanloo sa...

Warlboro: Tack själv

repoman: "haha"

Mikael Bergkvist sa...

Det finns 6.5 miljarder människor.. undrar hur många av dom som kan spela lergök?

Tänk på det du..

Johan Wanloo sa...

Fast... "kan" nån nånsin spela lergök EGENTLIGEN? HmmmMMM?

Anonym sa...

Hei! Her i Norge har vi en egen lergök-kommune: Sandnes! http://www.sandnes.kommune.no/
Visstnok ingen statistikker på hvor mange som kan spille på dette.... 'instrumentet' i området, vet ikke engang om de som bor der er klar over at de har en lergök (leirgjøk) i kommunevåpenet. Jaja. Så har de det der!
Line :-D

Anonym sa...

www.lergokar.com är fortfarande ledig. Slå till för böfvelen!

Timmy sa...

Jag är stolt ägare av en lergök - inköpt för en tia. Rolig att fördriva tid med vilket jag tror var syftet med lergöken i gammal-Sverige. En europeisk version av Ocarina. :)