måndag 5 maj 2008

Grodorna kn*ll*r i vårnattenDet är i varje fall vad jag tror dom gör. Jag HOPPAS dom gör det iallafall. Jag vet inget om grodor. Jag gick förbi den där pölen under en sen kvällspromenad ute på landet i helgen och de förde ett JÄVLA liv. Man vet ju vad som pågår när katter för en massa oväsen på nätterna. I vilket fall som helst tycker jag grodor är coola. De är nog ett av mina favoritdjur. Grodor och änder. Och Pterodactyler.

10 kommentarer:

Helena Bergendahl sa...

Knallar? Det gör dom när man kör över dom har jag hört.

Jag var i Botswana och lyssnade på väldigt högljudda grodor för något år sen. Det var coolt, men man såg dom inte för det var mörkt.

Anonym sa...

Apropå överkörda grodor gick jag härförleden genom ett villaområde. På ett ställe var vägen prickad med blöta fläckar, som vid närmare påseende visade sig vara överkörda grodor.

Bisarrt och lite - nja, inte skoj, deras liv släcktes ju, men... nåja, grodorna är i farten så här års, det kan vi båda konstatera!

/svensson

Johan sa...

Tror du gick förbi en flock sång-grodor. Trevligt.

Pidde Andersson sa...

Häromåret blev jag och mina kollegor uppbjudna till en liten mottagning i en flott - FLOTT - våning i Cannes. Fantastisk utsikt och grejor. Men i den pittoreska och lummiga trädgården under oss häckade antagligen flera busslaster grodor. Där satt vi på balkongen och drack drinkar, ackompanjerade att ett öronbedövande kväkande.
Det är ju ganska coolt när cikadorna (hur fan stavas det?) spelar i amerikanska thrillers, men grodor är inte samma sak.

johan åhlund sa...

Kan det inte vara så att grodorna höll på med en seriös förfest. Jag såg en dokumentärfilm där grodor drack öl (kan iofs varit en budweiser-reklam) och då var de jävligt stökiga och hade en massa ljud för sig.

Mikael Bergkvist, XIN sa...

Naturvetenskap när den är som bäst.

Yvette sa...

Det är grodans år i år. Sverige har sex grodarter, bland dessa finns lövgroda och vanlig groda. Den senare är den som är vanligast.

Pidde Andersson sa...

Ska vi låta grådorna pussas?

Simian God sa...

Felix gör din groda godare.

Mikael Bergkvist, XIN sa...

Vet ni, allvarligt, grodor är utrotningshotade, hela högen, så det är nog bra att de kn*llar allt de orkar med..