måndag 19 maj 2008

VardagsrealismDet är vad den här bloggen behöver. Och då ska den få det också.
I lördags var jag ensam med båda barnen hela dagen. Mitt i laga-mat-och-städa-och-se-till-att-barnen-inte-slår-ihjäl-varandra-bestyren känner jag att det skulle vara gott och uppiggande med lite kaffe. Men eftersom jag inte tål att dricka mer än en- på sin höjd om jag känner för att utmana ödet- två koppar kaffe om dan beslutar jag mig för att göra TE istället. Ett fönster av relativt lugn öppnar sig och med ett öga på barnen fixar jag mig omsorgsfullt en kopp te. Jag häller i mjölk. Tror jag. Det visar sig att jag tagit fel på paketen och istället har jag hällt A-fil i teet. Helvete. Jag får slänga alltihop och sen händer en massa andra grejer och först en trekvart senare har jag tid att göra en ny kopp. Allt är lugnt. Teet drar. Barnen leker stillsamt. Perfekt.
Och nog fan häller jag i A-fil den här gången också.

För övrigt anser jag att ni ska kolla in min veckoteckning på Skånska Dagbladets hemsida.

7 kommentarer:

Johan sa...

Haha!
Pejl på läget.

johnnyfuge sa...

Såvitt jag vet är det bara britter, tanter och folk som är "fascinerade av asiatisk kultur" (tankar anime och GILLAR DET) som dricker te. Ibland, om än sällan, en kombination! Tydligen hade jag fel. Besök gärna min blogg genom att klicka på mitt namn (www:s underverk) förresten, till stor del är den en hyllning till kaffet, teets svurna fiende. Eller så ljuger jag, det kan du inte veta.

Repoman sa...

Te är grajjen!
A-fil har jag däremot aldrig förstått mig på, jag vet bara att min mormor åt det på 80-talet. Känn dig hedrad. =)

Johan Wanloo sa...

Johnnyfuge: Din blogg är säkert bra men jag är för dum för att läsa text längre en typ en decimeter över internet. Vill bara klargöra att en och annan anime med robotar som slåss kan gå ner utan att hela "japan-diggare"-livsstilen måste annamas. Jag dricker hellre kaffe än te men kroppen säger nej.

Vad vi ska med A-fil till får ni fråga min sambo.

johnnyfuge sa...

Goddag, Johnnyfuge här igen.

Du har helt rätt i att mina inlägg är långa, på gränsen till det makabra. Jag skrev precis ett (inte alls så långt) inlägg om detta. DET borde intressera dig! Passade på att referera till konsulterna-strippen också.

Nja, själv föredrar jag mechfighting i TV-spel. Virtual On (SAT) och Armored Core (PS3) typ. Ståfräs, som gunde sa, för alla oss som egentligen vill bestå av 150 ton järn, stål och kullager.

Adam sa...

Johan!

Du borde ge dig på att skriva humor. Inte teckna, bara SKRIVA. "Och nog fan häller jag i A-fil den här gången också". SJUKT roligt.

All cred till den här 'så övertydlig att den slutar vara rolig och så övertydlig att det sen blir roligt igen-humorn', men det hade varit jävligt kul att se dig bara skriva. Jag tror du och negativa, underfundiga, lågmälda rants har en framtid tillsammans.

Johan Wanloo sa...

Wow!
Tack.

Men jag tror jag blir vid min läst. Skriva e SVÅT!