måndag 15 december 2008

Jag jobbar över


Klockan är efter midnatt och jag sitter och skriver en artikel. Jag gör sånt ibland. Och det tar tid eftersom jag inte är någon naturlig skrivare. Jag KAN skriva men jag har inte lätt för det. Texten rinner inte ur mig fix och färdig. Jag måste fixa och dra ifrån och lägga till och dra ifrån lite till i timtal innan jag får styr på det dunkelt tänkta. Jag kan göra en teckning sittande i en snödriva i full storm men jag kan knappt skriva mitt eget namn ifall minsta störande ljud hörs.
Jag har även en infernalisk tandvärk som gör att jag helst vill krypa ihop till en liten boll och vråla som sirenen på en brandbil.
Så det går lite extra trögt den här gången.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och där har vi ju orsaken till att jag inte lyssnar på musik när jag jobbar. Ibland kan jag bli lite avundsjuk på serietecknare jag pratar med när de berättar att de klämmer en ljudbock medan de tuschar, eller kastar ett getöga på TV:n då och då. Och sånt är ju fullkomligt omöjligt när man skriver manus eller artiklar. På sin höjd kan jag spela klassisk musik.

Johan Wanloo sa...

Jag lyssnar på musik och faktiskt ännu mer på ljudböcker när jag tecknar. Att teckna... Framförallt att tuscha är inte speciellt kreativt egentligen. Det har mer med hantverk att göra än nåt annat.
Men skriva. Nix nej. Det kräver full koncentration. Och att man inte har tandvärk.

Anonym sa...

men går det att köra 8 timmars jobb såsom du gör

kreativitet kommer väl lite till o från?

nåväl, jag jobbar också över inför jul men det är för att vi säljer en massa grejjor nu :)

Johan Wanloo sa...

Fast det finns olika sorters kreativitet. Att skriva kan jag absolut inte göra i 8 timmar i sträck. Kanske två. Men teckna är inte speciellt kreativt egentligen. Det är mer ett hantverk. Då kan jag lyssna på musik och prata i telefon och så.