tisdag 23 december 2008

Driving home for Christmas med Chris Rea

Ja när man lyssnar på den, då är det julkänsla?

De höjda ögonbrynen och den förväntansfulla minen signalerade att det var en fråga, inte ett påstående. Möjligtvis var det både och. Killen som ställde det som jag för enkelhetens skull i fortsättningen kommer behandla som en fråga satt med sitt grabbgäng och åt lunch. Men han vände sig inte till sina kompisar på marketingfirman, utan till mig som satt två bord bakom.

Jag SKULLE ha svarat "NEJ det är det VERKLIGEN inte!" och så skulle jag konstpausat en stund och fortsatt "Är du PÅTÄND eller?" och så skulle jag konstpausat en liten stund till för att låta den obehagliga stämningen riktigt jäsa och sen avslutat med ett "För du MÅSTE ju vara påtänd om du säger nåt så jävla dumt, eller hur?"

Vad jag i själva verket gjorde var att jag med munnen full med ris svarade med ett tveksamt "Mhm" och en nickning som lika gärna kunde ha varit en axelryckning.
Sen tittade jag stint ner i min tallrik för att undvika alla eventuella framtida ögonkontakter med Chris Rea-fanset och hans kompisar.

Jag är inte lika tuff som jag ser ut och dessutom är jag hårt hållen av mitt överjag. Ni vet hur det i serierna dyker upp en djävul och en ängel på axlarna på den som befinner sig i moraliskt bryderi. JAG har ingen ängel eller djävul, utan en tjock gubbe född på femtiotalet i rutig skjorta som en gång i tiden spelade i proggband men som nu jobbar som fritidsledare som kollar över glasögonen och på mycket trött stockholmska säger "Äre verkligen nåt att bry sig om EGENTLIGEN?" och så säger jag "näe det är det väl inte" och så blir det inte mer med det.


Apropå något helt annat meddelas också härmed att Blorgen stänger över jul och nyår. Personalen på Wanloo Entertainment går hem för att umgås med sina familjer och titta på tecknade filmer och läsa seriealbum och äta sig yra på pepparkakor ett par veckor.

Men jag kan inte släppa det där med "Driving home for Christmas" med Chris jävla Rea...

DETTA är en JULLÅT däremot!

Vi ses i vecka 2.

5 kommentarer:

JK sa...

För alla oss utan spotifykonto: Vilken är jullåten?

Repoman sa...

Jingle Bells med Jim Reeves. Måste vara versionen med extra bjällror och damkörer. Jisses vad jul!

John Eje Thelin sa...

Apropå din krönika; det är Cinemageddon du söker. Varsågod.

Anonym sa...

Wanlooooo, du är så goooo!

Har läst dina serier till och från i ett par år då man kommit över dom, och nu hittade man en blogg som skaparen till dom fina bilderna skriver i!

Underbart!

Du skriver och ritar så jäkla skönt, never give up the good music!

Anonym sa...

Den där femtiotalisten med stockholmsdialekt känns fanimej igen. Kan inte direkt placera honom, men känslan av smått obekväm och omogen litenhet när han fäller sin replik är påtaglig och bekant. På pricken, nästintill.