fredag 20 februari 2009

BokreanNär du handlat svenska deckare, presentböcker om Whisky och små skojiga citat-samlingar och har en slant över så finns en del fynd att göra för den Wanloo-intresserade under årets bokrea.
Först och främst finns en shitload av böcker jag illustrerat. Bl a den senaste samlingen med Bellman-historier, ett flertal Dassböcker samt Skåpätarens handbok. Det mest intressanta torde dock vara att de De Äventyrslystna Karlakarlarna: Recept på katastrof nu finns att få tag på för en dryg femtiolapp ungefär. Detta var den femte boken med De Äventyrslystna Karlakarlarna och var meningen att innebära en nystart för mina hjältar. Större bok, större förlag och större upplaga. Nu skulle El Fjongo och Felix Gimlet bli hela sveriges angelägenhet. Det hela schabblades dock bort och hastigt och lustigt blev det istället den SISTA boken med Karlakarlarna och troligen också den som lästs av MINST människor.
Eeeh wahhadaryougonnado?
Men det är en bra bok fylld med dumheter och trashigt skoj. Som det ska vara med Karlakarlarna. Passa på att köpa nu när den kostar INGENTING.

Det kanske finns annat Wanloo-centriskt därute på reaborden men jag har bara kollat i Wettergrens/Bokias katalog.

Och Karlakarlarna då? Vad händer med dom? Deras fans är inte många men de är passionerade. Jag har inte gjort någon hemlighet av att De Äventyrslystna Karlakarlarna är det jag allra helst vill hålla på med. Varför gör jag inte nya serier med dom? Dels har jag ju hållit på att få en hel jämra FILM av stapeln med dem (och hur det går med det ber jag att få återkomma om) och dels är jag för splittrad. Jag vill göra så mycket olika grejer. Det dräller idéer ur alla kroppsöppningar. Strippserier? Jajamen! Barnböcker? Bring it on! Metalkrigare och guldankor och gubbninjas och onda ingenjörer? JAAAAAA! Och däremellan ligger Karlakarlarna klämda just nu. Att jag återvänder till dem nångång är oundvikligt. Jag ska bara försöka göra ett långt seriealbum med andra figurer först. Sen får vi se.

12 kommentarer:

Jocke sa...

Jag har sen jag fört hörde talas om Karlakarlarna vart ett stort fan.
Faktum är att jag, om jag någonsin börjar tatuera mig kommer låta karlakarlarna pryda någon del av min blekfeta lekamen.

mads sa...

Åh, El Fjongo, med sin underbara mask. Gört, bara gört!

Yvette Gustafsson sa...

Skit i barnen! Dom skulle må bra av att läsa lite mer karlakarlar dom också. Dom är mina idoler. Typ.

Andreas sa...

Alltså, hur kan detta mästerverk ha gått allmänheten förbi? Hoppas på bättring nu på rean! Bok 1-4 i all ära, men jag skulle gärna se dom återutgivna i samma format som bok 5, med en massa göttigt extramaterial dessutom. (om det inte ser helkonstigt ut när man förstorar upp sidorna)

Mer karlakarlar till folket!

Anonym sa...

...Men allvarligt talat:
Bortsett från t ex Karlakarlarna; hur ofta LÄSER man egentligen möget man köper "billigt" på bokrean bara för att det är "billigt", när det egentligen är rätt dyrt?

Samuel sa...

Skitstora Johan Wanloo-boken, har du satt ihop den själv eller är det någon klåfingrig förläggare som varit där och pillat?

Anonym sa...

Ah, den äger jag redan och ska ta och läsa om nu.
Men det är väl så med hela den svenska seriescenen numera. Den har schabblats bort. Inte mycket intressant man hittar ute i hyllorna längre.

Biff Zongo sa...

"De Äventyrslystna Karlakarlarna: Recept på katastrof" kanske var den sista, men det var också den fetaste och lyxigaste. Om de slutade så gjorde de det med flaggan i topp!

Johan Wanloo sa...

Den skitstora Johan Wanloo-boken är ihopsatt av mig, i samarbete med en förläggare iofs. Köp den också.

Johan Wanloo sa...

Tack föressten, herr Dagbok

Anonym sa...

Nej... Karlakarlana ressurect!

Anonym sa...

花鄉,愛情海,百威,為楓精典,比佛利,新阿里山,儷京,御花園,風華,溫莎堡,晴海冷泉,紐芬堡,歐悅,名湖水岸,歐悅,萬里仙境,北極星,皇居,禾楓.湯泉,香緹,湯野,水漾,金色河畔,戀愛,新阿里山,皇家花園,山櫻花,名家,風華,美麗殿,艾蔓,薇星,皇城,泰皇,風雅頌,欣歡,名爵,竹田驛站,薇星,風雅頌,愛摩兒,墾丁,雅柏,天母,威斯堡,嘉賓閣,伊都,衣蝶旅店,樹林月圓,萬里仙境,北極星,華都飯店,馥嘉商務,唐城,雙橡園,百老匯,紫園,夏卡爾,竹林雅緻,好來屋,馬德里,湖山度假,蔚藍海岸,約客頂級,儷灣,真善美,歐香,愛莉園,人客