onsdag 4 februari 2009

Såhär är det!

För det första så går inte min strippserie Bob-Henry längre i Ernie. Den går numera i Elvis. Det ska gå, om jag får som jag vill vilket jag inte alltid får, två sidor i varje nummer. Elvis är alltså Bob-Henrys nya hem. Det är den plattform från vilken jag i fortsättningen ska utforska de lite mer komiska delarna av det som kallas ungkarlsmisär. För den som aldrig läst Bob-Henry är det alltså en serie om en nördig, arbetslös och aningens smutsig ungkarl i övre 30-årsåldern som samlar på He-Man and the masters of the universe-prylar och bor ihop med en talande pingvin som KANSKE är en rymdvarelse som skickats för att ta över jorden. Här är en relativt ny stripp (klicka = större) :Det betyder dock INTE att jag slutat medverka i Ernie. Där kör jag nu en NY grej som jag kallar Flängda Favoriter. Det är en blandning av skämtteckningar och serier. Där kommer jag b la köra en hel del av de grejer som annars bara publiceras på kultursidan i GT. Jag ska försöka hålla det hela så färskt som möjligt. Jag kommer även att passa på att återpublicera sidor som gått i tidningar med liten upplaga eller som har en publik som inte annars läser serietidningar. Det blir SÄKERT bra.

Och ifall ni undrar är jag fortfarande med med tre helt nya sidor (Jim & jakten på guldankan, Åke Ninja, Den minst omtyckte arbetskamraten et al) i varje nummer av Larson!

15 kommentarer:

Anonym sa...

höhö lättroad :)
kan du inte ha en alldeles egen tidning så att man kan ha råd att vara komplettist?

Johan Wanloo sa...

Jag vill inget hellre än att ha en egen tidning. Åh, vad jag vill ha en egen tidning!
Egmont!
Schibsted!
Hör ni mej?

Anonym sa...

om jag var skviljonär skulle jag köpa upp egmont och ge dig en egen tidning.
fast jag är inte det. tyvärr.

Anonym sa...

Jag tror det kan få katastrofala konsekvenser. Man måste tänka ett steg längre - vad händer härnäst? Ett eget förlag? En egen underklädeslinje? En serie yogavideos? Världsherravälde? Minns Rikard Olsson - först var han charmigt bitsk i Bingolotto, nu är han ett monster av cynisk ondska i Vem vet mest.

Fast det kan ju bli bra också.

Vaktis sa...

Pingvinen slår "gubben". Hehe. *hehe*

Anonym sa...

Du kan väl börja med att skapa en egen drink...

Johan Wanloo sa...

Jag har två egna drinkar.

Wanloo vomit:

Grön chartreuse och smält smör.

Och en som jag kallar Telefax:

En del billig vodka

Två delar filmjölk

Anonym sa...

Jag ansluter mig i ledet av dem som vill att Wanloo ska ha en egen tidning!

Kan man inte skapa en namninsamling på namninsamling.com?!

Biff Zongo sa...

Så Elvis + Ernie + Larson
Det låter som en bra spridning av Wanloo!

Samuel sa...

Tycker den strippen är hets mot gamla gubbar, PRO kommer höra av sig till dig, var så säker.

Johan Wanloo sa...

Vadå? Jag fattar inte. Det KOMMER hets mot gamla gubbar längre fram i Bob-Henry, men det där var väl bara livsglädje och spex eller va?

John Eje Thelin sa...

Sorry, men jag köper inte Elvis av princip. Fult tecknad och genuint idiotiskt skriven med lättköpt könsrollschauvinism på temat när det inte handlar om den gamla "vad gör han för knäpp pryl?"-poängen eller tröttsamma och oinspirerade metaskämt. Bara Hälge bland svenska seriestripar, men den är å andra sidan lite drivet tecknad.

Anonym sa...

...Hälge?!!

Johan Wanloo sa...

Som av en händelse är jag INTE med i senaste numret (2/2008).

Anonym sa...

Meh, vad synd att ungkarlen inte går i Ernie länge, skrattade så jag grät när jag läste om honom och "vampyr"-grannen. Vägra köpa Elvis också, men men... Glängda favoriter är inte så tokigt heller.
Btw, jag har följt dig sen jag läste glöd på högstadiet, ca 7 år sen. Surfittegubben gjorde att jag sprang in hos kruatorn många gången, för det var hon som delade ut Glöd till folk och fä.