onsdag 20 juni 2007

De äventyrslystna karlakarlarnas återkomst!

Njä, inte egentligen. Men alldeles nyss satt jag och kladdade när jag egentligen borde göra nåt helt annat. Resultatet blev följande teckning jag valt att kalla "Felix Gimlet diggar jazz".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade en underlig drinkreceptbok från 1960-talets Amerika namngiven "Cocktail guide" när jag städade sommarstugans gömmor idag - den var fylld med hela kanonen av fantastiska klassiska drinkar, sloe gin fizz, planter's punch, alexander, bloody mary, collins, dry martini, sidecar, old fashioned - riktigt playboy-material. Föll ögonen på en drink som hette "Gimlet" direkt. Var tvungen att göra den till midsommarfirandet på grund av den uppenbara De Äventyrslystna Karlakarlarna-referensen. Det var bannemej en riktigt god och classy drink. 1 del gin och 1 del rose's lime juice, tillsätt is och njut. Jag svär att Felix Gimlet hade älskat den. Stilfull med.
Passar att lyssna på Jazz till.

Repoman sa...

Japp, Gimlet är en fenomenal törstsläckare, men när ska nån hitta på drinken "El Fjongo"?

Johan Wanloo sa...

Härligt att inspirera till SUPANDE! Jag känner att El Fjongo-drinken måste inehålla... Mjölk? Eller vaniljsås? Vodka, Kalhua och vaniljsås?

Jag och en polare kom på en drink häromdan vi döpte till "GLENN".
Ett glas brunsås med en sexa brännvin i. Som tilltugg... Två potatisar.

Det skall tilläggas att jag numera är småbarnsförälder och inte tål nåt och blir full på en snaps.

Repoman sa...

Mitt förslag:
Tequila (vad annars?), mellanmjölk och en nypa salt. Citron runt glasets kant.
Och med tanke på alla fläskläppar som El Fjongo delat ut bör ju hans drink krönas med en bit rött kött eller lite bacon.
Råkar man vara vegan får man väl knö dit en bit tofu eller nåt.

Botten opp!