onsdag 12 november 2008

And he must find a way to control the raging spirit that dwells within himKolla. Ser ni alla de där små, små rutorna? De senaste två åren har något hänt med mina serier. Sidorna har blivit mer späckade med fler rutor som i sin tur innehåller typ bara... Mer! Mer linjer, mer bakgrunder, mer text, mer allt. Som ska in i de där små jädra rutorna. Som, eftersom serierna är fyllda av så mycket MER, paradoxalt nog bara blir mindre. Jag vet inte hur det blev såhär. Själv tycker jag det förstås är till det bättre. Jag släppte iväg en del rätt slappa sidor mot slutet av min första sejour i Ernie. Det är rätt talande att ytterst få sidor från den perioden fick vara med i Åke Ninja & andra jävlar medans i princip ALLT jag gjort hittils till Larson! ansågs duga.
Men nu börjar tvångströjan klia en smula. Jag kan sitta med en sida med nio exakt lika stora rektanglar som ska fyllas och känna hur det bubblar i händerna att få RITA STORT. Att få fläska på över uppslag med fyra rutor. Att få SLÄPPA LOSS SIN INRE JACK KIRBY OCH KLAFSA PÅ ÖVER A2-ARK SÅ ÖVERARMARNA ÄR ALLDELES SVARTA AV TUSCH NÄR MAN GÅR HEM! NYARGA AAAAAAAAHR!!!

Alltså... Jag vill inte sluta rita Jim & Jakten på Guldankan eller Den minst omtyckte arbetskamraten eller Åke Ninja eller Bob-Henry. Absolut inte. Men jag vill göra nåt annat, nåt större OCKSÅ. Det kanske är dags att göra ett nytt, längre seriealbum? Med en lång historia? Ja, jag tror det. Inte De Äventyrslystna Karlakarlarna. De får vänta ett tag till och dessutom håller vi ju fortfarande på med det som förhoppningsvis ska bli en film. Nej, Felix och El Fjongo får vänta ett tag till innan det är dags för comeback i serieform. Det är dags att göra nåt HELT annat. Jag har ingen aning om vad och absolut inget när. Men beslutet är taget.

6 kommentarer:

Max sa...

Anton Arbetsnarkoman och de femton
få-ångest-av-att-rita-små-rutor-manikerna.
Typisk Wanloo titel.

Kan bli en storsäljare.

Repoman sa...

Big is beautiful, så kör på av hjärtans lust!
Fick f.ö. hem "Åke Ninja..." igår. Strålande läsning, trots att man sett en stor del av materialet innan.
"Den minst omtyckte arbetskamraten" jobbar f.ö. på mitt kontor.

Anonym sa...

Det här kanske är ett lämpligt tillfälle att nämna att min dotter väntar på fler äventyr med den flygande kaninen.

Johan Wanloo sa...

Jag ritar gärna en ny Flygande Kaninen i månaden. Det är förlaget som bromsar.

Repoman sa...

Vad nu? Vill dom inte ge ut en Flygande Kaninen-bok i A2-format?
Jävla bakåtsträvare.

Svensson sa...

Det ska vara "mycket streck för pengarna", det har jag lärt mig av min konstnärlige bror... en hantverksmässig väg till framgång...