måndag 17 november 2008

Till alla som såg mig bära omkring på en blå gummihäst!Jag är inte tokig, ok? Så titta inte på mig som om jag vore det! Visst, jag bär helt klart en stor blå gummihäst under armen men dra inte direkt slutsatsen att jag är en förrymd knäppskalle för det. Visst, jag kan förstå att en skitlång, skitstor karl med stort hår och stort skägg som bär omkring på en HOPPLEKSAK mitt på ljusan dag kan få varningsklockorna att ringa, men var för en gångs skull i ditt meningslösa heminredningstidningsliv lite öppen och tolerant är du hygglig. Titta inte på mig sådär. Alla Göteborgare över en viss ålder som bor/bodde runt Masthugget/Majorna minns gubben som bar en klarröd damperuk som gärna gick klädd i trenchcoat och shorts. Som då och då bar omkring på en vedklamp a la The Log Lady i Twin Peaks. Med åren blev peruken mer och mer sliten och en och annan dreadlock började sticka ut. Efter ett tag måste den ha gått sönder eftersom gubben började vira fast den vid huvudet med en röd scarf.
Jag är INTE som han.
Jag har mina barn på ett föräldrakooperativ. Det betyder att man ibland gör lite ärenden och utför sysslor för dagiset räkning. Som te x hämtar en blå hopphäst som varit inne för lagning. Det var för BARNENS skull.
Se där. En helt rimlig förklaring.
Så döm inte så kvickt nästa gång.

Jag har för övrigt placerat min blogg i Göteborgbloggkartan.se!

Vi får väl se vad det ska vara bra för...

7 kommentarer:

Johan Wanloo sa...

Jo jag vet att det är ett fett syftningsfel i texten, men jag orkar inte ändra.

Åke sa...

Men ... har du aldrig funderat på om mannen med den röda peruken på något sätt var ansluten till ett föräldrakoperativ och hade en fullständigt rimlig förklaring till sin klädsel?

Dagbok i New York sa...

Hahaha
Jag vill bilden, när du står och hänger med en stor blå gummihäst under armen!

Repoman sa...

Det hade väl varit ännu konstigare om du INTE bar omkring på en blå gummihäst?
Blå gummihäst is the new black, kolla Fashionillas blog!

Andreas sa...

Låt mig lyfta ett varningens finger. Gummihästar är onda varelser! Om du inte tror mig, kolla då in den här videon:
http://www.youtube.com/watch?v=XOtfRDBg3BY
En röd gummihästen dyker upp lite då och då i videon, men det är vid ungefär 1 minuts speltid som ondskan lyser igenom. Där orsakar nämligen hästen i fråga att vår trummis bryter armen! (jo det är sant, det må se harmlöst ut men så var det faktiskt). För dina barns skull ber jag till gudarna att blå gummihästar är mindre onda.

Johan Wanloo sa...

Senaste nytt i hästfrågan: De har slängts. Lagningen höll inte. Nya hästar ska köpas in. Hoppas vid gud att de inte är röda.

ronja sa...

du, ja undrar om du vet var ja kan få tag i en sån hopp-åsna??? sökte på google o hitta denna bilden. om du vet var man kan köpa en sån kanske du kan svara i min blogg? sassitch.blogg.se