torsdag 12 februari 2009

Den sämsta pastaformen



Helt klart skruven.
Usch. Jag får ångest av den. Jag höjer ett varningens pekfinger; Bjud aldrig mig på skruvpasta. De flesta andra sorter går bra. Fjärilar. Gnocchi. Tagliatelle. Men INTE skruven.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det håller jag verkligen med om, den och "penne rigate", dom som är formade som tjocka-sugrör. Uhh. Gnocchi och standard-makaroner är Johan Wanloo av pasta-världen.

Magnus Bark sa...

Normalt håller jag med dig i allt, men nu har du faktiskt fel: Pastafjärilar är sämre.

Detta eftersom man aningen kokar dem så att de blir lagom utom "svetsen" i mitten som håller ihop konstruktionen. Eller så blir de kladdigt överkokta.

Nej tack.

Christoffer.. sa...

Jag finner dom ytterst lämpliga när man skall göra pastasallad, även om dom är ett gissel att få sådär lagom genomkokta. Ang, barks tes om pastafjärilar så kan jag bara säga att fjärilar av färsk pasta kringgår det problemet (för att inte tala om det perversa nöje jag finner i den lättja 45sek koktid representerar)

Berit Viklund sa...

Jag dumpade en kille för att han plockade på sig pastaskruvar i butiken. Skvalpiga maskar som bara drar runt på tallriken i något sorts evigt speedwaylopp. Hua!

Peter Dahlin sa...

Fuck fjärliar, skruven is the shit!