onsdag 2 september 2009

När kaffesugenheten segrar

Klockan är nio på morgonen. Jag har varit vaken sen sex. Jag har precis lämnat barnen på dagis. Åhgud vad det skulle vara gott att dricka en sån där dyr kaffe som någon annan har gjort. Samla sig lite innan man startar. Men vänta... Det har jag ju verkligen inte tid med. Jag ska göra en illustration och dessutom bör jag rita ett gäng Bob-Henry-strippar. Det är knappt att jag hinner äta lunch när man tänker efter.
Helvetes!
Men... Det ena utesluter ju inte det andra. Jag kan ju dricka kaffe OCH rita. Varför har jag inte tänkt på det innan? Så på caféet tar jag fram mitt anteckningsblock (som jag alltid har med mig) och drar till en rejält grov skiss. Samtidigt som jag dricker det där kaffet jag längtat efter i typ över en timme. Det kallas en WIN-WIN-situation:


Sen, med kaffet i magen och humöret på topp går jag till mitt kontor. Där det är meningen att jag SKA jobba egentligen. Där tar jag fram ett transparent papper som jag lägger över grovskissen och gör en ordentlig, färdig skiss:Därefter tuschar jag den färdiga skissen på ytterligare ett transparent papper. Vanligtvis föredrar jag att tuscha direkt på linjerna men det är i princip omöjligt att sudda bort blyertslinjerna på den här typen av papper. Egentigen skulle jag väl ta och lära mig använda den där svindyra Wacom-plattan jag köpte för fyra år sedan men som nu samlar damm kan man tycka. Men jag tycker papper är roligast:


Och såhär blev det färdiga resultatet. Den publicerades i GT och handlar om hur äldre tycker Göteborgs nya biljettsystem på bussar och spårvagnar är komplicerat:
9 kommentarer:

Repoman sa...

Bra jobbat och väldigt väl dokumenterat! Jag är djupt imponerad!

Anonym sa...

men seriöst... du ritar den ju 3 ggr.

De första två var ju lika fet-snygga som den färdigtuschade.

Och vad är de nu? Är de skräp nu?

Nä, de är ju guldklimpar!

Dååå kan ju jag få en av "för-bilderna".

Eller hur?

... hur många sådana "för-original" har du egentligen? hunnrataaals säkert... eller millijovners miljaarders!

*dregglar vid blotta tanken*

Kim L sa...

Repoman said it!

Åsa sa...

Äldre?! Shit, jag har blivit en gamling.
Vad använder du för sorts transparent papper som inte smetar ut tuschet?

Johan Wanloo sa...

Det hänger nog mer på att tuschet i penselpennan jag använder torkar snabbt än några eventuella papperskvalitéer. Men man får ändå vara försiktig så det inte smetas ut. Jag använder denna metod ganska sällan.

Kim Jong Il sa...

Av någon anledning kommer jag att tänka på din briljanta Västsvenska Lingonplockarföreningens bilder när jag ser de här:

http://www.lionsclub-upplands-bro.se/SARSKOLAN/KODAD/index.htm

Johan Wanloo sa...

Haha

Ja jävlar vad det där om "thruth" och "fiction" stämmer ibland

DH sa...

Fast smakar inte kaffe man gjort själv bäst ändå va?

Spamsamling sa...

De gamla har rätt, fy farao för Västtrafiks kontokort.