måndag 5 oktober 2009

Videokväll: It´s Alive


Av alla filmer jag behandlat i Videokväll är detta den enda jag inte tyckte om. Den var sublimt tråkig. Att misslyckas att göra en om muterade monsterbäbisar intressant på något plan är lite av en bedrift, inte sant?
It´s Alive osar det där DÅLIGA film-70-talet. Skitet, illa ljussatt, naturalistiskt tråk. Det funkar kanske i French Connection men inte i en film om monsterbäbisar.
Jag minns precis ALLT ANNAT än just själva filmen. Knirket från den svarta lädersoffan i föräldrahemmet. Att det regnade. Att jag pausade och läste baksidestexten på köpvideon fyra gånger på jakt efter nån form av stimulans.
Man skulle kunna tro att jag lärde min läxa men ICKE.
Jag köpte och såg även uppföljaren It lives Again. Förmodligen var det historieberättaren i mig som hyste något slags hopp om att man DEN HÄR gången inte schabblat bort monsterbäbis-konceptet. Fel av mig. Den var precis lika tråkig.
Till slut skydde även detta ganska trögfattade barn elden och sålunda hoppade jag över Its Alive III: Island of the Alive som faktiskt släpptes på hyrvideo i Sverige
När jag letade efter trailern till It´s Alive fick jag reda på att om det inte har gjorts en remake redan så är den definitivt på gång. Den tänker jag inte se. Jag har lärt mig min läxa. Tre timmar jag aldrig får tillbaka har redan investerats i de här filmerna. Inte en minut till!
Ok, visst, jag blev lite sugen på att se Island of the Alive men där går gränsen.
Detta avslutar min lilla serie med tillbakablickar på mitt videotittande 80-tal.

5 kommentarer:

Repoman sa...

Äsch, det finns ju massor med usla filmer som bara väntar på att bli bättre med hjälp av ditt ritstift!
Troligtvis är det ju mer pengar i flygande kaniner än i svettiga gubbar, men ändå. Vi fans vill ha mer! =D

Dan sa...

Japp, remaken släpptes på dvd i USA den 7 september. Den tänker jag inte se. Inte tillräckligt med svettiga gubbar och skottlossning i trailern.

ivan sa...

MEN det var bra!

Pidde sa...

Jag fick alla tre på DVD för en fem år sen eller så. Vad gäller tråkighet har du inte sett NÅGONTING ALLS förrän du sett IT'S ALIVE med en nästan sovande Larry Cohens kommentarer! Oj oj oj! Han är tyst större delen av filmen, och när han säger nåt, berättar han mest vad som sker i bild, dvs vad vi själva kan se. Om vi inte blundar. Eller har somnat.
Dock vill jag minnas att ISLAND OF THE ALIVE var bäst av de tre.

Frida Ulvegren sa...

Grisvecka på bloggen!

Den här veckan ska alla i hela världen (!) som kan rita lägga upp en gris (om dagen...helst...) på sin blogg.

Gör det Johan! Gör det!
Var meeed i grisfesten! ^_^

HURRAAAA!!!