torsdag 28 januari 2010

Först med det senaste

För sådär sex-sju år sedan lanserade Nokia en mobiltelefon som såg rätt mycket ut som en GameBoy Advance. Jag minns inte vad den kallades men den lanserades STENHÅRT. Det gick inte att undvika dess existens.
Jag såg EN enda person använda den. På en busshållsplats stod en gubbe och grejade med den totalt uppslukad. Det var nåt med kombinationen gubbe i beige mockajacka+den där telefonen+måcklig först-med-det-senaste-nöjdhet som bara skrek "Tjena, mitt namn är Mespropp Von Fåntrattsson!"

6 kommentarer:

Unknown sa...

Denna tragiska tingest hette Nokia N-Gage. Den första versionen var helt värdelös. Sedan kom det en andra version som var lite mindre värdelös, men fortfarande hopplöst sketkass.
Det mest tragiska var att man höll den på sidan när man pratade i den och blev mobbad för att ha elefantöra...
Jag såg också bara en enda person använda N-Gage.

ptr sa...

lite som att prata in i ett tacoskal vill jag minnas. och så skulle den ju vara den ultimata symbiosen mellan spelmaskin ioch telefon men något smartskaft bestämde att man skulle var tvungen att skruva upp den och ta ut batteriet för att där under byta spelkassett.

Löken sa...

bildgalleriet på sidetalkin talar sitt tydliga språk...

www.sidetalkin.com

Carl H sa...

Peter Serafinowicz visar hur den fungerar (sketch..):

http://www.funnyordie.co.uk/videos/167d70800c/the-ipad?rel=player

Johan Wanloo sa...

Straffad et al: Just det. N-Gage. Det största beviset vid sidan av Boxer-Robert att man kan hävda att nåt är störtcool hur mycket som helst. ÄR det inte störtcoolt kommer ingen tycka det iallafall. För visst gjordes det löjligt mycket reklam för den eller minns jag fel?

Carl H: Serafinowicz ligger bakom den ABSOLUT roligaste videon på hela YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=dRd_vZT6zPY

Biff Zongo sa...

Mjae... Jag tänkte så när den där jävla ifonen kom, men nu står det "sänt från min iphone" i alla jävla mail som man får.