torsdag 1 februari 2007

Journey härjar i hamnen

Man skulle kunna tro att Michael Rosenbaum, som spelar Lex Luthor i TV-serien Smallville, och jag inte har speciellt mycket gemensamt men där tar ni fel. Vi är båda stora fans av korkad amerikansk mesrock typ Toto, REO Speedwagon och Journey. Under mina tidiga tjugo-år på 90-talet var inte bara jag, utan alla som hade nån slags finger på pulsen, så tragiskt hippa att tapeterna skiftade färg och den här musiken var DET ABSOLUT VÄRSTA man kunde tänka sig. Det gick inte ens att tycka om PÅ SKOJ. Det är kanske därför jag ÄLSKAR det idag. Jag kallar det "flygscens-hårdrock". Lionel Richies och Van Halens hockeyfrilliga kärleksbarn.
Det är catchy.
Det rockar...
...Men bara lite lagom.
Sjunger man nåt känslosamt, ja då ser man ut som man ska bryta ihop.
Sjunger man nåt tufft, ja då hötter man med näven.
Den här musiken var den ironifria generationens soundtrack. Här har punken aldrig haft nån betydelse. Var nåt fräckt så var det fräckt PÅ RIKTIGT. Här bar man inte tröjor med tryck föreställande självlysande tigrar för att det var SKOJ. Här bar man dem för att tröjor med tryck förställande självlysande tigrar ÄR ASTUFFT!!
Det finns ett ord i amerikanskan som saknar motsvarighet på svenska och det är "Awesome".
Jag är AWESOME!
Ni är AWESOME!
Och Journey, dom är fanimej rå-AWESOME!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns så mycket i den där videon som är AWESOME. Kläderna, frisyerna, mustascherna och inte minst scenen där det trummas på stora tunnor, samt den minimalistiska basen som säkert såg asfräck ut på den tiden. Ett guldkorn!

Anonym sa...

AWESOME, ja jo därom råder väl delade meningar. Jag får snarare frossbrytningar i medulla spinalis såväl som i lobus parietalis. Tjejer i knälång läderkjol och permanentat hår och killar med hockeyfrilla och tajta jeans. Det klarar man inte utan att vara ordentligt utvilad och vara stark i såväl ande som kropp.
Å andra sidan, man var ju likadan själv då och då var man verkligen AWESOME. Helt cool och helt rätt.
Tiden läker alla sår (hävdas det ju) så förhoppningsvis är det nog förlåtet att man såg ut så.... Undrar hur lång tid det tar innan nedhasade hiphop jeans så mer än det man vill se av akterkastellet syns, är förlåtet......
-joey

Coffe sa...

Från en öbo till en annan öbo; jag tror att det ligger något i våra gener som talar om för oss att band som Journey och W.A.S.P är bra. Jag har förträngt det länge men det bryter igenom min städade yta allt oftare. Länge lever pudeln och det svängande gitarrerna

/Coffe Bratt

Anonym sa...

Fick ett mycket bra uttryck myntat borta i London. "It's awesome. WITH AN O! Oooowesooome!"
Lite extra. Owesome! Mycket hetare än säga "is the shit" Is the shit är såååå 2006. Eller möjligtvis till och med 2005.

Anonym sa...

Le video c'est gone!

Johan Wanloo sa...

Men tänka sig att den är TILLBAKA!