onsdag 10 september 2008

Istället för att blogga...


...Kan man göra en ny bok. Och den ska komma ut till Bokmässan. Det är snart det. Så då får man ligga i. Och då hinner man inte blogga. Men... Ny bok! Fränt va? Jag blev precis klar med omslaget som ni kan se där ovan. Den kommer heta Åke Ninja och andra jävlar och blir en samling med serier från Larson, Ernie, GT/Expressen, Sweden Rock Magazine, Kapten Stofil mfl. De andra jävlarna är b la Jim & Jakten på Guldankan, Den minst omtyckte arbetskamraten, Kjell & Ivar - Metalkrigare, Sexy President och många fler. Vi kör också en rejäl bunt av mina strippar från GT´s kultursida. Det blir med andra ord FLÄSKSPÄCKAT! En del grejer har några år på nacken andra är så färska att de faktiskt inte hunnits publiceras i de tidningar de är avsedda för än. Man kan säga att detta är fortsättningen på Den Skitstora Johan Wanloo-boken som kom för fyra år sedan.
Det lustiga är att jag i måndags inte hade den blekaste aning om att jag skulle komma ut med ett seriealbum i år. Jag hade tänkt ligga lågt på den fronten ett tag. Nästa bokmässa skulle bli den första på länge där jag bara var en besökare (FAST jag har ju iofs i år kommit ut med en Pixibok, en dassbok och en ny samling med Bellmanhistorier raah raah skryt pösle men ÄNDÅ). Samtidigt hade jag fått ihop en rejäl bunt serier som jag tyckte var synd ifall de inte samlades. Optimal ville ge ut dem och PANG så sitter vi här och gör bok igen. Den kommer vara inbunden och bli på ca 90 sidor. Vi siktar som sagt på att den ska komma ut till bokmässan men den kommer finnas i bokhandlarna först i Oktober nångång. Ny samling! Jädrars vad fränt! Jag komer naturligtvis med mer information så snart jag får den.
Och för att svara på en fråga jag VET att jag kommer få. Nej, det blir ingen Bob-Henry i den här volymen. Han och Elton tarvar sin helt egen samling så småningom.
Men om ni ursäktar... Nu måste jag ränna åstad för att färglägga omslag och skriva en baksidestext om mig själv. Det ska nog gå bra.

5 kommentarer:

Repoman sa...

Härliga tider, strålande tider!
*applåderar fina beslutet*

Törs man hoppas på fler möten med lingonplockarföreningen?

Johan Wanloo sa...

Alla sidor som hittils tecknats med lingonplckarföreningen ingår i boken.

Ny sida som kommer i Larson framgen tecknades i Fredags!

Anonym sa...

Wohoo. Ett synnerligen gott skäl att gå ner och trängas med pottfrillor och kulturkoftor alltså.

Anonym sa...

Även jag kommer att vara representerad i bokform på Bokmässan. Jag medverkar med en massa texter i FILMDRINKBOKEN som ges ut av Gbg Filmfestival.

Johan Wanloo sa...

Gött FÖR dig!

Och nu tillbaka till MIG!!!