måndag 11 maj 2009

Hör upp, komplettister


Trogna bloggläsare vet att jag var en av många som spökskrev Bamse i början av 90-talet. Nu finns två av mina storys återtyckta i ovanstående volym som finns ute i affärerna nu. Kolla in om ni vill. Jag brukar sopa det mesta jag gjorde den här tiden under mattan men just de här grejerna är jag märkligt stolt över. Mest för att jag själv var ett sånt stort Bamse-fan när jag var liten. Inte så mycket av serierna (jag började med Rymdens Hjältar direkt) men av de tecknade filmerna som jag tyckte var FANTASTISK SPÄNNANDE. Jag minns det som igår när jag satt på mitt pojkrum om nätterna och skrev de här historierna på en antik gammal grön och halvtrasig skrivmaskin med det mest uttjänta färgband man kunde tänka sig. Medan jag satt och skrev drack jag kopiösa mängder kaffe och fantiserade att jag var en gammal härdad pulpförfattare. 

6 kommentarer:

jacobsteel sa...

Dom tecknade Bamse-filmerna var helt grymma. :D

IllvilJa sa...

Kulturgärning är ordet!

Sen är det anledning till lite eftertanke, hur mycket spökskrivet material finns det där ute, rent generellt? Man glömmer lätt bort att den kategorin skribenter finns.

(Förresten, Bamse som pulp fiction... en ny infallsvinkel på en gammal klassiker.)

Johan Wanloo sa...

Vad gäller Bamse så skrev Rune Andréasson alla manus fram till 1989 då han gick i pension. Därefter tog ett helt gäng, däribland jag, över. Jag skrev mellan 1990-1992 ungefär. Numera kan man inte säga att Bamse spök-görs på nåt sätt efter alla namn sätts ut sedan några år tillbaka.

Frida -Ulvegren sa...

Den där berättarrösten i Bamsefilmerna... den var magisk.

Jag hörde hans sommarprat i P1 för ngt år sedan och blev liksom alldeles mjuk i själen bara av att höra hans djupknarriga stämma. mmm... ^_^

Ska Johan Wanloo sommarprata i P1? Eller har han gjort det redan ngn gång? Om inte så tycker jag sannerligen att det är dags.

Johan Wanloo sa...

Det tycker jag också!

Dont get me started on mig och radio... Det är värt ett helt eget blogginlägg.

Nix, jag har inte sommarpratat men vad jag HAR gjort är den Göteborgska varianten av det. Här har i ett tjommigt "morgongäng" som när de tar semester tar in en massa Göteborgsprofiler som får göra varsitt program. Det är stjärnor som Mickey Dee och Lasse Kronér och Kitty Jutbring och... JAG! Iallafall en gång 2003.

Bamse95 sa...

Vilka serier har du skrivit i "Boken om Mini-Hopp"? Jag har inte haft möjlighet att kolla.