söndag 22 mars 2009

SerieveckaÄntligen! På måndag börjar Serieveckan på Göteborgs Stadsbibliotek. Jag är en smula inblandad. Till att börja med har jag gjort affischen till själva evenemanget. Den ser ni där ovanför (tuschnördar kan kolla in in progress-bilden som jag lade ut här).
På måndag är det vernissage i utställningshallen på stadsbiblioteket kl 18. Det är en hel hög med olika tecknare vars namn jag inte orkar ta reda på just nu som ställer ut men JAG är iallafall en av dem. Förmodligen kommer jag vara på plats och inte känna en människa och äta salta pinnar och känna mig gammal så kom gärna fram och hälsa.
På torsdag kommer jag agera nåt slags förband till de unga och hungriga lejonen Sara Granér och Mikael Sol i Stadsbibliotekets poesihörna på tredje våningen. Det hela går av stapeln kl 18:00. Jag vet inte vad Sara och Mikael tänker göra men JAG tänker visa lite bilder och snacka om vad jag tänkte på när jag gjorde dem. Lite senare samma dag, kl 20:00, blir det TECKNARBATTLE på Café Hängmattan i Majorna. Jag och några till kommer att teckna LIVE inför publik och den vars alster får störst jubel vinner. Det kommer bli helt fantastiskt.
Detta är naturligtvis bara en BRÅKDEL av det som händer under serieveckan. Det kompletta programmet hittar ni här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Varför bor man inte i närheten för.....

Anonym sa...

Jag önskar jag vore där. Jag hade utmanat dig och förlorat med stil. I smoking och jympaskor.

Anonym sa...

Damn social ångest säger jag.
Hallå, i alla fall. Jag var den brunhårige killen som hälsade när du kom in genom dörren, i alla fall. Men, som nämnt, min sociala ångest förhindrade mig från att säga eller göra något mer.

Hade egentligen velat skaka din hand, och tacka dig speciellt för albumet "Veckans Wanloo". Men så går det när man inte vågar.

Ville i alla fall säga: Du är Sveriges roligaste serietecknare. Vänligen fortsätt med det.

Johan Wanloo sa...

får väl jag be om ursäkt att jag inte stannade för att prata, men jag hade lite bråttom just då. I gengäld var jag där i två timmar och skakade hand med folk och småpratade senare under kvällen. Försök igen på Torsdag då jag ska hålla nåt slags föredrag.

Anonym sa...

Det är lugnt~
Tyvärr kan jag inte på torsdag (idag).
Som sagt, min hälsning, mitt tack och mitt grattis går genom din blogg istället.

IllvilJa sa...

Argh! Varför dessa ca 50 mil mellan Göteborg och Stockholm? Två fantastiska städer men oavsett vilken man väljer att bo i blir den andra stadens trevliga evanemang jäkligt opraktiska att delta i.

Det hade varit himla kul att bara kunna smita in och kolla lite varje dag under hela serieveckan men men... 50 mil dit vart det :-/.

Så. Färdiggnällt! Hoppas att ni hade/har kul, för det låter roligt!