onsdag 29 april 2009

1994 ringde och ville ha sin mobbingoffersindie tillbaka!


Jag råkade se ett band i helgen. Det var verkligen inte min avsikt. De spelade väl nån sorts... eh... "Indiepop"? Jag kommer inte ihåg, eller ens brydde mig om att ta reda på faktiskt, vad de hette, men det mest utmärkande med dem var att de alla såg så FANTASTISKT uttråkade och likgiltiga ut medan de spelade. De såg ut som om de skulle somna när som helst. Det verkade mer som om den här spelningen var något slags straff än något annat. "Fatta att jag hellre typ liksom kliar mig på armbågen än står här och spelar på den här gitarren ok? Meh, jag GÖÖÖR det väl då, tjaataaaa! "
 Visst är det gulligt? För man vet ju att den här spelningen i själva verket är det roligaste som har hänt dem typ någonsin. Man vet ju att de har planerat och repat och varit taggade och sett fram emot JUST DEN HÄR STUNDEN i över ett halvår. Veckan innan spelningen har de inte kunnat sova för att det ska BLI SÅ JÄVLA FRÄCKT ATT ÄNTLIGEN FÅ SPELA!
Innan de gick på scen var de så nervösa att de var på vippen att skita på sig. Innan de gick på scen stod de och höll om varandra i en ring och drog pepp-ramsor. Rock n´roll! WHÖÖÖ!!
Och sen går de upp på scenen och har samma snälla-skjut-mig-uppsyn jag har när det är min tur att städa toaletterna på föräldrakooperativet där mina barn går.

6 kommentarer:

Nickan sa...

MEN JOHAN! Skäms på dig. 1994 var "indiepopen" redan över och förbi.

Ovan är en komplimang. Men det förstår såklart inte en "indiepoppare".

HEIL STEINMAN!

Yvette Gustafsson sa...

Jag håller med dig Wanloo. Jag såg styggelsen själv och vände ryggen till och drog öronen åt mig. Jag vill ha själ, glöd och "det här kan vara det sista jag gör innan jag dör"-anda.

JennyB sa...

Ack ack ack. Jag satt och försökte hindra mina gymnasieårs pinsammaste ögonblick att passera revy genom hjärnan medan de spelade.
På Roskilde kan man iaf gå och dricka öl när de kassa banden lirar.

Burre sa...

Vilket band var det? Florence Valentin? Jag drog iväg till en billigare krog och kom bara tillbaka för att se dem!

De var det väl inget fel på?

johan sa...

Låter som du sett Brown från Motala :)

Johan Wanloo sa...

Nickan: Hell Yeah!

Burre: Nej, inte dom. Detta var inne på själva Kulturhuset mitt på dan.