torsdag 2 april 2009

Halvhjärtat bloggande

Jag vet att bloggandet varit lite halvhjärtat och slött den sista tiden. Men det är ju inte som om ni betalar för att läsa det här och dessutom bör ju bloggande, precis som livet, gå lite upp och ner.
Men eftersom jag gillar er (och jag vill att ni ska köpa mina grejer) så har jag ansträngt mig för att göra en modell över vad det är som upptagit mina tankar den senaste tiden:


Så där har ni det. Vanligtvis när jag har en stund över brukar jag tänka att "hmm, man skulle kanske ta och blogga". Men nu blir det istället "hmm, man kanske skulle ta och köra över folk i Liberty City"?
Det intresse som helt enkelt inte gick att ägna sig åt längre när manblev förälder var SPELANDET. För att kunna spela måste man ha tid och det har man inte när man har barn. Det här när man spelar en bana i fyrtiofem minuter och man dör bara LIIIITE innan man är klar och man DIREKT hoppar på det igen finns bara inte längre. Jag vägde spelandet mot mina andra intressen och det föll helt enkelt bort. Sorry, jag har böcker att läsa och tecknade filmer att kolla på. Dock har jag hållit en liten stackars fladdrig låga igång med min Nintendo DS. Den lågan har nu blivit en flammande skogsbrand p ga Grand Theft Auto: Chinatown Wars. Jag har alltid varit ett stort GTA-fan och var MYCKET nära att köpa en XBOX 360 eller PS3 när fyran kom ut men sansade mig alltid p ga det här med tiden. Jag är inte beredd att lägga ALL min fritid på EN sak. Men så kom då Chinatown Wars och jag är återigen spelberoende på det gamla goda viset. Allt är nerkrympt till DS-nivå utan att den där typiska GTA-känslan försvunnit. Uppdragen är korta och enkla. Allt är helt enkelt nerskalat utan för den skull vara sämre. Och den bärbara gulligull-grafiken bara förstärker bristen på moral och skrupler. Spelet befolkas av små söta figurer som hämtade ur ett japanskat RPG. Men när man kör över dem är det med otäckt realistiska krasljud. Gulligull och våld. Det funkar. Nu har jag typ klarat 60% av spelet och när jag färdig ska verksamheten här återupptas som förr igen. Jajjamen! Tummen upp!

10 kommentarer:

Repoman sa...

Har funderat på att köpa den lilla godbiten, men har haft andra spel att beta av. Ska bara klara av MGS4 så ilar jag o köper Chinatown Wars!

GTA4 var ju kanonkul i 10 timmar eller så, men det är på tok för stort för att man ska känna att det leder nånvart. ADHD:n strikes again liksom.

Conny sa...

Du borde kolla upp den där bölden du har på ryggen. Ser ut som den är minst 10 cm eller längre på din skiss :)


För mej blir det ibland återfall till gamla Final Fantasy 7 på Playstation.

Johan Wanloo sa...

Ååh Final Fantasy 7. Jag minns det som igår när jag körde igång det. Magiskt! Men, som alltid med japanska RPG´s så fastnade jag vid en särksilt svår boss och orkade inte fortsätta.
Jag spelade ett annat RPG till Game Boy som var underbart fram till att man kom till nån jävla labyrint som jag inte klarade av och lade ner.

Repoman sa...

www.gamefaqs.com är grajjen! =)

Final Fantasy 7 var väl rätt trevligt, men jag fastnade för FF8 istället. Antar att jag är ensam i världen om det...

Kan rekommendera LoZ: Phantom Hourglass till DS annars. Mysigt spel när du får åka båt, fiska och knalla runt i rätt snälla labyrinter. Lättsmält och underbart!

Lord P sa...

Har inte satt igång med GTA: Chinatown... än, men håller med Repoman om "Phantom Hourglass". Ett fantastiskt litet spel, och snart kommer "uppföljaren" som heter "Spirit Tracks"!!! :- D

Btw. ditt föredrag på Serieveckan var riktigt kul och roligt, synd att du inte höll på längre! Dom andra två var ju rena rama sömnpillren ju! Spec. den där killen efter dig, höll på att somna flera gånger.

Kalla Kåre sa...

Kan bara instämma med den gode tecknaren. GTA på DS är en dröm och som det skrevs så träffande i SvD:s recension - vad kommer prinsessan Peach säga när hon kommer tillbaka och upptäcker att hennes lilla söta maskin är nersmord med blod och kokain?

Jag är lika såld som Wanloo och har räknat varje minut innan jag kan börja spela igen. Och jisses att det kan vara så kul att sälja knark!

Biff Zongo sa...

Hahaha!
Skön illustration! :-)

Johan Wanloo sa...

Vid närmare koll visar det sig att jag inte alls klarat 60% procent. Utan 33. Så det är mycket härligt kvar. Jag bara hoppas på att det inte kommer nåt sånt där moment där man tokfastnar. Jag klarade aldrig sista momentet i San Andreas t ex. Så till slut lade jag av med att försöka.

Balloonfighter sa...

Hahaha word. GTA tar upp lite för mycket tid egentligen.

Jonas Slättung sa...

San Andreas har jag faktiskt haft svårt att släppa även efter sista uppdraget.. Nu kan man ju åka omkring och utplåna andra gäng i lugn och ro.
Jag undrar i mitt stilla sinne vad som händer när man är färdig med det också?
Imploderar spelet då?