måndag 6 april 2009

Äh vad tusan...

...Av ingen anledning alls mer än att jag typ är på gott humör och att det är vår och för att jag haft en så bra helg bjuckar jag på fyra av mina skämtteckningar från GT/Expressens kultursida. De är alla om inte helt färska så iallafall publicerade i år. Varje tisdag publiceras en ny i papperstidningen och (kanske, don´t ask) på webben.
Och för allt i världen... Klicka så blir bilden STÖRRE!11 kommentarer:

johan sa...

Gordon Ramsay i ett nötskal där. Sedan måste jag ge dig helt rätt i iakttagelsen av Latteknarkarna. Så fort det blir liiite sol sitter de eller står utomhus och dricker sin latte och försöker att se hippa ut. Det som ingen talat om för dem är att man inte kan se hippp ut hållandes en plastmugg med kaffe....

Anonym sa...

Älskar alla de tre sista, bara Johan Wanloo kan göra sånt här!XD

Biff Zongo sa...

Riktigt jävla bra!
Jag log åt fildelarpizzan och skrattade högt åt den väldigt arge kocken!

Jennula sa...

De två sista var riktigt roliga!

Samuel sa...

Bara första var rolig, fildelarserien blev bara löjlig om man är insatt i det hela. Fildelaren skulle snarare bett om receptet på pizzan och sen bakat en egen.

Swedish Cottage Mafia sa...

Även om jag faktiskt gillar ALLA dina serier är det här sånt du gör bäst. Det plus Kjell & Ivar. (Helvete vad jag älskar den!)

Johan Wanloo sa...

Tack tack Jag gör så gott jag kan. Jag hade ett STORT motstånd mot att göra den här typen av aktuella, "enkla" skämtteckningar till en början. Jag tyckte det var lite under min värdighet. Men så började jag göra såna till Dagens Nyheter först och fann att det var både roligt och lätt. Så på den vägen är det...

CMagnusB sa...

Jo. Kan hålla med att språkbruket är förutsägbart hos pirater. Likaså är det förutsägbart att fildelning skulle vara detsamma som att inte vilja betala. Pizzerian skulle kanske göra som skivindustrin och säga: Du får bara köpa pizza och äta den här så vi ser att du inte delar med dig. Och du kan bara köpa 17 olika pizzor på en gång. Vi bestämmer mixen och hela beställningen kostar 935 kr.
Nä... usch. Nu blev jag tråkig. Läs min variation av strippen istället.
http://smg.photobucket.com/albums/v225/CMagnusB/?action=view&current=KUL226_medlitenvariation.jpg
mvh C Magnus Berglund

Johan Wanloo sa...

De här GT/Expressen-skämten handlar om aktuella grejer. Och så fläskar och ibland spelar dumdrygare än jag är för att det helt enkelt blir roligare så.
MEn låt mig förtydliga... Jag fattar också att IPRED är ren och skär idioti. Jag tycker inte det är klokt att skiv och filmbolag slår ner på folk som t ex har youtube-klipp på sina bloggar.
Och det här förslaget jag läste om idag att internet ska begränsas och bli mer likt kabeltv skrämmer mig nåt OERHÖRT. Där är troligen Piratpartiet det enda hoppet (och tänk på det lite läckra/paradoxala att jag GAV bort den där strippen).

MEN

RÖR FÖRIHELVETE INTE MIN UPPHOVSRÄTT!
De som vill ta min intellectual property från mig är mina fiender!!!

Din modifiering var kul men om du publicerar den nånstans skulle jag var tacksam om du NÄMDE att det var en modifiering.

CMagnusB sa...

Du lämnade inte speciellt mycket chans att visa dig direkt. Om jag hade haft t ex din email skulle jag ha skickat bilden direkt. Jag tog inte äran för att ha ritat bilden. Jag lät din bloggadress vara kvar. Enda ställe där jag har publicerat din länk är här i kommentaren till just den bilden. Filen har kvar ditt namn med tillägget "...enlitenvariation"
Men nu är den borttagen. Sätt gärna Creative Commonslicens på ditt material.
Man tycker ju att om man är beredd att vara satirisk, så skall man kunna ta samma sak tillbaka.
Men om jag sårade dina känslor, så beklagar jag att du blev sårad och ber om ursäkt.

Johan Wanloo sa...

Nej nej du missuppfattar!

"Rör inte min upphovsrätt" handlade om mina åsikter i pirat och fildelningsfrågan i allmänhet! INTE om teckningen du modifierade.

Jag ber om ursäkt om jag var otydlig!

Jag ville bara att OM du distribuerade bilden så ville jag att du nånstans påpekade att det var en modifikation. Det var allt!