tisdag 7 april 2009

Final för farbrornNu har jag gjort klart det näst sista avsnittet av Farbror Einar. Tidningen Glöd ska läggas ner. Det blir rent konkret allra sista gången jag ritar en serie med Farbror Einar. Det allra sista avsnittet rent kronologiskt finns redan. Det gjorde jag för över två år sen i samband med att Glöd var nedläggningshotad FÖRRA gången. Men nu är det allvar. Jag har haft ett komplicerat förhållande till Farbror Einar genom åren. Det har varit en mina populäraste serier men det är först de senaste åren jag fått nåt slags kläm på hur man egentligen ska göra den. Det är också den serie jag gjort under längst tidsperiod. Det allra första avsnittet ritade jag när jag var tonåring och nu befinner jag mig på fel sida 35. Fast då lade jag ner att teckna serien i ca två år också. Men nu är det slut SLUT. Hur känns det då? Inget! Jag är inte ett dugg sentimental. Jag kommer sakna pengarna jag tjänade på att teckna den men annars har jag huvet fullt av figurer och projekt så det räcker och blir över. Uppåt. Framåt. Tjo. Flöjt.

13 kommentarer:

Conny sa...

Hamnar farbror Einar på ålderdoms hem!! Kommer han frysas ner i ett par hundra år för att sedan banka vett i framtidens barn!!
Eller kommer han stilla somna in.

Kommer ihåg när jag var ung och läste kamratposten. Då var Farbror Einar det bästa i tidning.

Biff Zongo sa...

Det är en helt ok serie, men jag får känslan (efter att ha läst några avsnitt på Glöds hemsida) att du inte har använt dina bästa idéer till farbror Einar.

Att a-materialet har gått till dina andra serier och att Einar mer var en bra extrainkomst?

Linda sa...

men det var ju det bästa när man gick på gymnasiet, läste glöd,, rev ut farbror einar, tapeserade toan med serien, så man hade roligt om man ändå var där inne...
min vän har en farbror einar tshirt som jag är så avundsjuk på...(fan nu kom jag på att jag oxå är på fel sida 30, fast det märks kanske inte ;) )

Mattias Andersson sa...

Då jag gick i skolan så var så dök jag på och läste farbror Einar det första jag gjorde då jag såg en Glöd tidning...vid närmare eftertanke var det nog bara farbror einar som jag riktigt läste, Inget on om Glöd, men det var dina Illustrationer som jag höll mest koll på!

Mattias Andersson sa...

Hur kommer det sig att du tecknar på Celler och inte Ljusbord?

Johan Wanloo sa...

Det enkla svaret är att jag inte har något ljusbord. Jag hade ett men det gick sönder och jag är FANTASTISKT ohändig så det blev aldrig att jag lagade det.
Sen är det inte celler utan mycket praktiskt transparent papper. Så man kan använda sina vanliga pennor .

Mattias Andersson sa...

All righty! då vet jag!

Anonym sa...

Åh buhu kommer sakna farbror Einar

Anonym sa...

Men varför finns inte farbror einar som seriealbum/bok ? Borde vara värt att släppa honom i en samlingsutgåva...

Traxy sa...

Håller med Mattias. Själva tidningen stod det aldrig något intressant i, vad jag kan minnas, och enda skälet till att jag snappade tag i den öht var just Farbror Einar på baksidan.

Som den anonyma sade i mars - borde ges ut i samlingsutgåva! :)

Oscar sa...

Samlingsutgåva FTW! Jag kommer LUGNT att köpa fem stycken! Troligtvis fler. Farbror Einar är så jävla bra. Du kan väl ge ut den via Galago el nått?

Anonym sa...

Jag skulle älska en Einar samlingsutgåva. Jag tokälskade denna serien när jag var ungdom. Snälla ge ut detta. Skulle gärna köpa!

Unknown sa...

Med all respect för Dina samlade produkter Varav Jag inte läst ALLA så är Farbror Einar briljant enkel I sin framtoning och helt unik I många avseenden. Jag älskat den fortfarande så här tjugoplus år eftersom att Jag läste första stripen. Casha gärna in på en limiterad upplaga om du skulle få feeling, Johan.