måndag 20 april 2009

Ut i naturen med Satan!Här är lite skissbokskladd. Det var länge sedan jag postade nåt sånt. Humor är ju något högst subjektivt. Jag tycker te x tanken på naturintresserade satanister är väldigt rolig. Skäggiga och corpsepaintade och läderklädda stretar de sammanbitet upp för branta skogsbackar. Fulla av ond kraft och mäktig stränghet tittar de ut över fjordar och granskog. Ni kanske tror jag snackar strunt? Läs vilken hårdrockstidning som helst och i åtminstone vartannat nummer finns det en intervju med någon Black Metallare som pratar om att han, när han inte är upptagen med att sitta still och HATA, gärna går på långa skogspromenader. Om de inte har tagit steget och flyttat till en stuga i ett skogsbryn där de bor i ond harmoni. 

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ah, ja, kan inte annat än hålla med dig i detta. Black Metal har sannerligen gett upphov till mången stund av top notch comedy!

Jag hoppas att du har sett de intervjuklipp med norska black metal-bandet Gorgoroth där frontmannen Gaahl släpar med ett filmteam upp på ett fjäll, (vad annars) och låter en hatisk tystnad rasa över de frusna journalisternas frågor. Tämligen klockrent.
(Även det klipp från en annan dokumentär där han blir tillfrågad om vad som ger honom mest inspiration är ju guld. Leta reda på youtube och se dem båda om du inte redan gjort det!)

Sedan för att få göra en liten Black Metal-"Jag-mötte-Lassie" så intervjuade jag Satyricon i fredags inför en spelning i stan, och fick efteråt av arrangörerna veta att eftersom de hade en spelning även nästa dag så vägrade de all alkohol över huvudtaget och beställde istället in gymprylar för att värma upp sig inför giget och hälsoprodukter såsom minimorötter, valnötter, avocado och powerbars efter att den var över. Jag vet inte, men jag fann det otroligt roligt, i alla fall. Hälsokraft ist krieg!

Johan Wanloo sa...

Det var JUST de klipp med Gaahl jag tänkte på.

-What inspires you?
(tio sekunders konstpaus)
-Satan!
-And what does Satan mean for you?
(ytterligare jättelång konstpaus)
-Freedom!
(knirk med läderhandskarna och ett teatraliskt sipp på vinglaset)

Anonym sa...

Haha, kunde tänka mig det, faktiskt, men man vet ju aldrig. Otroligt roligt, anywho!

Anonym sa...

Haha, kunde tänka mig det, faktiskt, men man vet ju aldrig. Otroligt roligt, anywho!

Kim L sa...

hahaha, kommentarerna gjorde det så mycket bättre! "knirk med läderhandskar" är inte så jävla tufft som det låter...

Andreas sa...

Allra ondast är givetvis SPORTLOV... fast dom kanske inte var helt seriösa?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sportlov_(musikgrupp)

DH sa...

Jag läste upp inlägget för en metallfantast. Han tyckte inte alls att det var roligt. Inget man skämtar om tyckte han. Själv tyckte jag det var underbart.

Johan Wanloo sa...

Fast... Jag ÄR en metallfantast. Jag lyssnar skitmycket på Black Metal. Men ändå... Till tops!

Carlsh sa...

Där jag bor finns det en utbildning för människor som ska driva eller arbeta på olika SPA och kurorter. För några år sen var här mest käcka blonda tjejer som gick utbildningen, men de senaste åren har trenden blivit helt annorlunda. Hårda sminkande Black-metal-killar i långa svarta tunikor är de flesta som går utbildningen nu...

Man kan tänka sig att de growlar och sväljer fladdermösshuvuden samtidigt som de ger dig en tång-shiatsu-massage.