torsdag 30 april 2009

Ny skitDet händer lite grejer som jag tänkte upplysa om. Min strippserie Bob-Henry har fått ett nytt hem i Norge. Den kommer gå med fyra sidor i varje nummer av den nya tidningen Humorparaden. Det är en smällfet tidning fylld med serier som Ernie, Liberty meadows, Get fuzzy osv osv. Och så min lilla serie då där jag slänger ett getöga på de festligare sidorna av UNGKARLSMISÄR. I Sverige är det fortfarande meningen att Bob-Henry ska gå i tidningen Elvis, men där har den inte varit med på två nummer. Nu VET jag dock helt säkert att den återkommer i nästa (nr4) med ett fett gäng strippar. Jag har gjort en specialtecknad helsida också som är lite kul. NÄSTA nummer av Elvis alltså.
Sen har årets dassbok kommit också. Där har jag som vanligt med ett nappatag illustrationer.
Som den här t ex:

(Edit: Själva omslaget på den avbildade Dassboken är tecknat av Johan Andréasson. Anders Parsmo har också gjort grejer i den. Credit where credit is due.)

När jag ändå snackar om nyheter kan jag väl komma med några DÅLIGA då också. Jag kommer förmodligen att sluta göra mina serier om Jim & jakten på guldankan, Åke Ninja och Lingonplockarföreningen av den enkla anledningen att det ser ut som om tidningen Larson läggs ner, iallafall i Schibsteds regi, vid årskiftet. 
Det är ju förstås trist, men jag håller på med VANSINNIGT kul grej just nu som kommer avsluta min medverkan med en SMÄLL! Mer info om detta kommer när det börjar närma sig. Och kom ihåg att tidningen fortsätter att komma ut under resten av året och jag har helt färska serier med i nästan alla nummer.
Jag har en massa annat som jag ska göra istället för Larson-serierna. Jag har en del idéer till annorlunda serier som jag inte haft tid att genomföra förut. Jag ska illustrera lite mer nu när det finns tid till det och jag har ett större bokprojekt på gång. Ni som diggar Kjell & Ivar - Metalkrigare kan vara lugna. Den kommer fortsätta gå i Sweden Rock Magazine och i norska serietidningen M.
Som jag ser det var det bara en tidsfråga innan krisen skulle komma ikapp Wanloo Entertainment också. Jag har läst om hur illa läget är men det har inte stämt med min verklighet eftersom jag varit galet upptagen den här våren. Men att NÅT skulle hända var bara en tidsfråga. Nu var det Larson som gav sig först. Jag har fortfarande att göra. Om tre år är läget helt annat. Lugn och fin.

12 kommentarer:

Smällare sa...

Jäkligt tråkigt det där med Larson, men största anledningen till varför man köper tidningen nowdays är ju pga dina serier där. Annat var det ju back in the day när allt var fanns med i tidningen var tokroligt.

Wise sa...

Vafalls!! Lägga ned Larson? Det måste vara ett missförstånd..

Ari sa...

Tråkigt att höra om Larson och Jim & jakten på guldankan. Men man kan ju alltid hoppas att Jim... kommer tillbaka.

Pidde sa...

Men det är väl ändå märkligare att Larson! finns kvar efter tjugo och är döpt efter en sedan länge nerlagd serie. Och lika märkligt är det att det finns så många olika, svenska serietidningar bestående av humorstrippar. Nu kom det en ny med Get Fuzzy. Jag kan omöjligt skilja dem åt - förutom huvudserien. Pondus, Ernie, Nemi, visst - men resten av innehållet hade kunnat vara från vilken annan tidning som helst. Inte ens Knasen har träiga grejor från Walkerstudion som utfyllnad längre.

Swedish Cottage Mafia sa...

Good riddance, I say. Larson är skit numera, bortsett från just Larson, Dilbert och Wanloos grejer.

Repoman sa...

Larson är ljuspunkten varje månad, trist om den läggs ner, men den har ju faktiskt många goda år att se tillbaka på.

Se nu till att avsluta Jim & co:s bravader med en smäll!

Johan Wanloo sa...

Pidde: Grejen är att Larson sålde bra. Den har legat stadigt i många år.

Johan N: Jag fattar vad du menar men det var ju ändå det faktum att Larson finns (fanns) som tidning som gjorde att jag kunde göra de där serierna. Jag gör dem inte om det inte finns nånstans att publicera dem.

Pidde sa...

Jo, men det är ju det som är det mystiska, att Larson! sålt bra så länge, i synnerhet när huvudinslaget varit repriser i typ femton år.
Fast det är ju som med Agent X9. Jag hörde nyligen att nya numret sålt ett antal tusen ex sämre än vanligt, eftersom det inte har Modesty på omslaget.

Repoman sa...

Hörrudu Johan, varför var du inte på Kapten Stofils 10-årspartaj? Tråkmåns. =)

Magnus Bark sa...

SvD: Hur battlar man arkitekturLåter som ett uppdrag värdigt El Fjongo!

Johan Wanloo sa...

Sent svar till Repoman: Därför jag var i Sthlm helgen innan på SPX.

Anonym sa...

慈德宮,龍南漆藝博物館,竹山竹管厝,陳列教育館,中興新村,東埔溫泉,清安豆腐街,金龍窯,火炎山,橫龍山古道,中港慈裕宮,大湖農村,挑柴古道,龍騰斷橋,森林遊樂區,卓蘭果園,外埔漁港,龍鳳漁港,清德禪寺,欣隆休閒農場,馬術農場,童玩村
泰安溫泉區,南庄老街
溫泉遊樂區,綠葉方舟,明德水庫,仙山,鳳陽谷,三角湖,木雕街,通霄蘆沐村風,香格里拉樂園,馬拉邦山,薑麻園,海濱休閒園區,鳴鳳山古道,火車窿,勝興火車站,挑鹽古道,獅頭山,藺草文化館,永和山水庫,大克山,通霄秋茂園,大衛營,清泉農場,雪霸國家公園,蜜蜂休閒館,挑炭古道,三通嶺,建民農場,自然保留區,永和山農場,八通關古道,明新書院,石觀音吊橋,戰車公園,軍史公園,桂花森林松柏嶺,梅峰農場,棋盤石,巧手工作坊
桃米生態村,溪頭,杉林溪森林遊樂區,李勇廟,竹山保安宮,沐陶窯
玉山國家公園