torsdag 23 april 2009

Tjuvlyssnat

Inte långt från min ateljé ligger en grönsaksaffär. Där säljer de grönsaker och frukt. Och potatis. Inget annat. Det är en riktigt hardcore jord-doftande grönsaksaffär. På fönstret till grönsaksaffären står det GRÖNSAKSAFFÄR med stora gröna bokstäver. Dit går jag vid tretiden på eftermiddagen varje dag för att köpa frukt. Kanske en banan eller ett äpple. Ibland både och. För det är en frukt och grönsaksaffär. Har ni fattat att det är en GRÖNSAKSAFFÄR? Iallafall så gick jag in där igår. En äldre herre med kassen full med grönsaker är på väg ut. För det är ju en grönsaksaffär vi befinner oss i. Bakom mig kommer en äldre dam. Den äldre damen verkar ytligt bekant med den äldre herren. Jag vill så här långt in i texten påminna om att vi befinner oss i en grönsaksaffär. Ok? Bra! Den äldre damen tittar på den äldre herren och frågar:
- Har du varit och köpt grönsaker?

9 kommentarer:

Clas Kristiansson sa...

Tänk så skickliga gamla människor är på att starta en konversation.
Sedan kan man stå där på trottoaren och diskutera morötter i en halvtimme och må bra av det.

Anonym sa...

Och sedan tillade hon: "Brukar du inte vanligtvis snatta?"

JennyB sa...

Är det helt säkert att affären inte är en front för illegal knarkförsäljning? För då kan ju "grönsaker" vara kodord för horse eller nåt.

sebastianu sa...

skrattade faktiskt för mig själv nät jag läste.haha!

Kalla Kåre sa...

"Nähädu, det är stympade barnlik i påsen, vettu".

Repoman sa...

Extrapoäng till tanten för stating the obvious. =)

Pidde sa...

Nån gång i början av 80-talet, på den tiden då pizzerior var pizzerior och absolut inte serverade annat än pizza, följde jag med farsan in på en pizzeria och han sa "Hej, jag skulle beställa pizza." Jag kommer ihåg att jag tyckte det var lite genant.

Anonym sa...

Detta påminner mig om MAD-klassikern "Avsnoppande svar på dumma frågor", fast i verkligheten. Underbart!

Kim L sa...

Du gav henne en lavette och sprang ut med äpple och banan utan att betala?