fredag 3 april 2009

Do or do not, there is no "try"Den här bilden är en färsk illustration från tidningen Studentliv. De hade en mycket klar idé över vad för slags bild de ville ha. Det skulle vara två hus i en storm. Det ena skulle vara fallfärdigt och det andra skulle stå pall. Jag hatar att rita hus. Jag hatar det för att jag är dålig på det. Jag hatar att rita raka linjer och använda linjal och behöva beräkna storlek på fönster och sånt. Men eftersom Studentliv är en värderad och återkommande kund ställde jag ändå upp med ett glatt "JAJJAMEN!"
Jag kämpade som en dåre. Jag kunde inte lyssna på musik eller ljudböcker som jag brukar när jag tecknar utan fick verkligen koncentrera mig stenhårt på att bara göra själva bilden.
I slutändan blev det en av de snyggaste illustrationer jag gjort det här året. Dramatisk och fin. Jag är mycket stolt.
Nu vill jag rita feta gubbar med stora näsor en vecka eller två innan jag behöver göra nåt liknande igen.

4 kommentarer:

Jocke sa...

Riktigt snyggt!

Kim L sa...

Hatar studenter, men gillar wanloo.... Vad är det här för konstig känsla som växer inom mig?!

Petter sa...

Bra shit.
Nu fick jag äntligen tummen ur att köpa Remixad Romantik. Jag ser verkligen fram emot att få läsa den, den verkar jättekul!

Martina sa...

Hej Johan, min gamle hjälte!
Drömde helt otippat om dig inatt, du var med i alla lekprogram som fanns på tv4 , bla ett som var en luftgitarrtävling.Jag tänkte "ånej, vad jobbigt att han säljer ut sig" samtidigt som jag var glad över alla sköna slantar som hamnade i din ficka. ha det gott!